Home » D:News » Imagini cu MiG-ul 21 Lancer care s-a prăbuşit lângă Constanţa. Pilotul s-a catapultat

Imagini cu MiG-ul 21 Lancer care s-a prăbuşit lângă Constanţa. Pilotul s-a catapultat

Publicat: 12.06.2017
Un MiG 21 Lancer s-a prăbuşit lângă localitatea constănţeană Nazarcea, pe un câmp, după ce pilotul s-a catapultat.

Pilotul, Adrian Stancu, este conştient şi în stare stabilă, el fiind dus la spitalul judeţean Constanţa. El a anunţat că avionul său are probleme majore la motor, în timpul manevrelor de aterizare. Misiunea se desfăşura în cadrul exerciţiului Thracian Eagle 2017, în parteneriat cu forţele aeriene din Bulgaria.

Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Mihail Kogălniceanu din Constanţa, Adrian Jiga, a declarat luni corespondentului MEDIAFAX că pilotul s-a catapultat înainte de prăbuşirea MIG-ului 21 Lancer.
 
Pilotul, locotenent-comandorul Adrian Stancu, s-a catapultat în jurul orei 11:15 din aeronava MiG 21 Lancer pe care o pilota, informează MApN. Pilotul este conştient şi în stare stabilă, fiind transportat pe cale aeriană la spitalul Judeţean Constanţa. Avionul s-a prăbuşit în zona localităţii Nazarcea, judeţul Constanţa, în timpul executării manevrelor de aterizare.
 
Aparatul MiG 21 Lancer aparţinea de baza aeriană de la Feteşti şi decolase în jurul orei 10:00 de la baza Mihail Kogălniceanu, într-o misiune de antrenament în cadrul exerciţiului Thracian Eagle 2017, în parteneriat cu forţele aeriene bulgare.
 
„După executarea misiunii, la întoarcerea către Mihail Kogălniceanu, pe timpul executării manevrelor de aterizare, pilotul a raportat o defecţiune majoră la motor, cu deteriorarea parametrilor de funcţionare ai acestuia. Conform procedurilor, pilotul s-a catapultat, aeronava prăbuşindu-se în zona menţionată, în afara ariilor locuite”, mai informează MApN.
 
Cazul este cercetat de Parchetul Militar, iar circumstanţele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, mai arată MApN.
 
Reprezentanţii Ambulanţei Constanţa au declarat, la rândul lor, că au ajuns la locul accidentului, la 8 kilometri de Aeroportul Kogălniceanu, între localităţile Nazarcea şi Culmea, iar pilotul a fost găsit inconştient.
Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase