Home » D:News » Cum se va descurca omenirea în cazul unei invazii extraterestre

Cum se va descurca omenirea în cazul unei invazii extraterestre

Cum se va descurca omenirea în cazul unei invazii extraterestre
Publicat: 20.06.2017
În multe filme despre extratereştri, omenirea distruge cu ajutorul armamentului orice tip de obiect neidentificat zburător. Însă în realitate cum ar proceda omenirea în cazul unei vizite a fiinţelor care nu aparţin Pământului?

Această întrebare există de zeci de ani, iar cercetătorii au propus diferite scenarii pentru întâmpinarea unui astfel de eveniment, informează Unilad

Desigur există posibilitatea unui atac direct. Profesorul Stephen Hawking susţine că un contact cu extratereştri este periculos, deoarece ei s-ar putea să nu vadă ,,omenirea ca fiind mai valororasă decât vedem noi bacteriile”.

,,Dacă vor fi ostili, va fi precum o bătălie între Bambi şi Godzzila. În cazul unei bătălii, pentru o civilizaţie atât de avansată armamentul nostru militar nu reprezenta niciun pericol,” afirmă fizicianul Michio Kaku. 

Însă există şi persoane sceptice, precum scriitorul Robert Sheaffer, care nu cred că extratereştrii reprezintă o ameninţare ,,Mi-aş face griji pentru o invazie extraterestră la fel cum ar trebui să ne facem griji pentru o apocalipsă zombie, ambele sunt neplauzibile. În primul rând, înaintea oricărei invazii extraterestre, aceştia ar trebui cumva să ne detecteze. În al doilea rând, au nevoie de foarte multă energie, în ciuda tehnologiei avansate, pentru a ajunge la noi.”

Conform United Nations Office for Outer Space Affairs din SUA, momentan nu există niciun protocol pentru un contact cu extratereştri. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase