Prima pagină D:News

Cum trăieşte acum un bărbat care a găsit o rocă din smarald care valorează 300 de milioane de dolari

Redactia Descopera.ro | 06.22.2017 | ● Vizualizări: 7460
Cum trăieşte acum un bărbat care a găsit o rocă din smarald care valorează 300 de milioane de dolari     barbat, descoperire, gasire, roca + zoom
Galerie foto (1)

Un miner a descoperit o rocă din smarald care valorează 300 de milioane de dolari.

O rocă enormă de smarald, estimată la o valoare de 300 de milioane de dolari şi descoperită într-un domeniu minier de bijuterii din Brazilia, este păstrată într-o locaţie secretă şi extrem de securizată, deoarece proprietarul trăieşte cu o teamă constantă de hoţi, scrie Business Magazin.

Proprietarul, căruia îi sunt cunoscute doar iniţialele -  FG,  a declarat că piatra uriaşă este extrem de rară datorită „dimensiunilor sale considerabile şi a calităţii cristalelor sale gigantice”. Deşi ar fi nevoie de un camion cu stivuitor pentru a transporta această piatră imensă, riscurile sunt foarte ridicate în Brazilia, unde grupările criminale folosesc explozibili pentru a ataca băncile.

Smaraldul masiv, care cântăreşte 360 ​​de kilograme şi are o înălţime de 1,3 metri, a fost descoperit acum o lună, la 200 de metri adâncime în interiorul minei Carnaiba, o zonă de explorare minerală bogată în bijuterii din Bahia, nord-estul Braziliei. „Nu pot dezvălui nimic despre locul unde se află piatra, modul în care se păstrează şi cât am plătit pentru ea”, a declarat săptămâna aceasta proprietarul extrem de precaut.  „Tot ce pot spune este că piatra este mutată frecvent dintr-o locaţie securizată în alta.  Nu pot să risc viaţa familiei mele, ţinând piatra într-un loc în care ar putea fi găsit”, a mai spus acesta.  

CITEŞTE CONTINUAREA PE Business Magazin

Citeşte şi

Citeşte şi

Citeşte şi

 

Tag-uri: barbat | descoperire | gasire | roca