Home » D:News » REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2017 au fost afişate pe Edu.ro. Cum se pot depune contestaţiile la CAPACITATE 2017 şi când sunt publicate rezultatele finale

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2017 au fost afişate pe Edu.ro. Cum se pot depune contestaţiile la CAPACITATE 2017 şi când sunt publicate rezultatele finale

Publicat: 26.06.2017
Rezultatele Evaluării Naţionale 2017 au fost publicate pe site-ul evaluare.edu.ro, iar până la ora 16:00 acestea vor fi afişate şi la centrele de examen. Contestaţii se depun până la ora 20:00.

Rezultatele Evaluării Naţionale 2017 au fost PUBLICATE pe site-ul evaluare.edu.ro, urmând ca până la ora 16:00 să fie afişate la centrele de examen. Tot luni, până la ora 20:00, pot fi depuse contestaţiile la note. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 30 iunie, scrie Mediafax.ro. În funcţie de media generală, absolvenţii de clasa a VIII-a care au promovat examenul de Evaluare Naţională vor opta pentru liceul dorit. În Capitală s-au luat 106 medii de 10 la Evaluare Naţională 2017!

Vezi aici REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2017

Rezultate Evaluare Naţională 2017. Calendarul afişării rezultatelor la Evaluare Naţională 2017:

26 iunie – Afişarea rezultatelor înainte de contestaţii (până la ora 16:00)

26 iunie – Depunerea constestaţiilor (în intervalul orar 16:00 – 20:00)

30 iunie – Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

Cele mai bune licee din ţară şi cele mai căutate rămân şi anul acesta Colegiul Naţonal „Gheorghe Lazăr”, Colegiul Naţional „Sfantul Sava” sau Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, toate din Capitală.

Rezultate Evaluare Naţională 2017. Cum se corectează lucrările după contestaţii

Candidaţii care depun contestaţii completează şi semnează o cerere tipizată în care se menţionează faptul că nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii. Comisia Naţională de Organizare a Evaluării Naţionale va transmite comisiei judeţene/a municipiului Bucureşti tipizatul cererii de depunere a contestaţiei.

Candidatul major şi părinţii/reprezentanţii legali ai candidatului minor pot solicita comisiei judeţene/a municipiului Bucureşti de organizare a evaluării naţionale să vadă lucrarea/lucrările proprie/proprii a/ale propriului copil numai după afişarea rezultatelor finale
după contestaţii. La vizualizarea lucrării/lucrărilor, candidatul minor trebuie să fie însoţit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal.

Rezultate Evaluare Naţională 2017. În procesul de evaluare iniţială a lucrărilor scrise şi de rezolvare a contestaţiilor, în cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, notele obţinute se trec, pe fiecare lucrare în parte, cu cerneală roşie, de către profesorii evaluatori, după ce este verificată concordanţa cu borderourile individuale, şi se semnează de aceştia. Nota finală se trece pe lucrare, în prezenţa profesorilor evaluatori, de către preşedintele comisiei. Preşedintele comisiei calculează nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire şi semnează.

În cazul în care diferenţa între notele acordate de cei doi evaluatori este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectată de alţi doi profesori evaluatori numiţi de preşedintele comisiei. Nota rezultată în urma reevaluării este nota care se trece pe lucrare şi reprezintă nota finală. Sub notă semnează cei patru evaluatori şi preşedintele comisiei. Numărul pachetului şi numărul de ordine al lucrărilor care necesită a treia evaluare sunt consemnate într-un proces-verbal, semnat de cei amintiţi anterior.

Rezultate Evaluare Naţională 2017. După încheierea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizează notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial. În situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1 punct, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii numeşte o a treia comisie formată din alţi doi profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii. Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota finală a comisiei de contestaţii.

Nota definitivă, acordată în conformitate cu procedura menţionată nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.

Rezultate Evaluare Naţională 2017. 75% dintre elevii care au susţinut examenul de Evaluare Naţională 2016 au obţinut note peste 5

În 2016, 75% dintre elevii care au susţinut examenul de Evaluare Naţională 2016 au obţinut note peste 5, au declarat oficiali din Ministerul Educaţiei pentru MEDIAFAX. În Bucureşti, 47 de elevi au obţinut nota zece la examenul de Evaluare Naţională.

Rezultate Evaluare Naţională 2017. În total, 75% din elevii care au susţinut Evaluarea Naţională în 2016 au luat note peste 5, rata fiind în scădere faţă de 2015 când 79,3% dintre elevi au obţinut note peste 5.

Elevii de clasa a VIII-a au susţinut în ultima săptămână din iunie 2016 examenul de Evaluare Naţională. Media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 75%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 25%).

Rezultate Evaluare Naţională 2017. Controverse la un enunţ de la examenul de matematică

La examenele din acest an a apărut o controversă legată de enunţul unui exerciţiu la matematică. Mai mulţi profesori, elevi şi părinţi au reclamat că cerinţa punctului 6 de la Subiectul I de la proba de Matematică din cadrul Evaluării Naţionale nu a fost corect formulată şi i-a indus în eroare pe mulţi candidaţi. Mai mulţi părinţi şi elevi spun că vor depune contestaţii la proba Matematică de la Evaluarea Naţională din cauza problemei 6 de la Subiectul I, care nu ar fi clar enunţată. În problema respectivă este dată o diagramă care prezintă repartiţia notelor obţinute la un test la matematică de elevii unei clase a VIII-a dintr-o şcoală. Cerinţa este următoarea: „Conform diagramei, numărul elevilor care au obţinut nota 5 la acest test este egal cu…”.

Rezultate Evaluare Naţională 2017. În replică, Ministerul Educaţiei a transmis că subiectul de la proba de Matematică din cadrul Evaluării Naţionale 2016, care a stârnit controverse din cauza modului în care a fost formulat, este enunţat clar. „Acesta conţine toate elementele necesare unui răspuns corect şi se referă la o diagramă care a mai fost prezentată în subiectele formulate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. Tipul de diagramă în discuţie este inclus în modelul de subiect pentru Evaluarea naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a, anul şcolar 2014-2015”, a mai precizat Ministerul Educaţiei.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase