Home » D:News » În următorii 30 de ani omenirea nu va mai face SEX în scop reproductiv

În următorii 30 de ani omenirea nu va mai face SEX în scop reproductiv

Publicat: 10.07.2017
Peste 30 de ani, oamenii nu vor mai face sex pentru a se reproduce, susţine un profesor de la Universitatea Standford.

Hank Greely, director al Colegiului de Drept şi Bioştiinţă din cadrul Universităţii Standford, consideră că procesul reproductiv va începe în momentul în  care părinţii vor alege dintr-o mulţime de embrioni creaţi în laborator cu ajutorul ADN-ului partenerilor. 

Deşi procesul poate fi realizat şi în prezent, Greely consideră că va fi mult mai convenabil din punct de vedere financiar atunci când partenerii vor alege această metodă în viitor pentru prevenirea bolilor. Procesul implică prelevarea unei mostre de piele de la femeie pentru crearea celulelor stem, care în cele din urmă este transformată în ovul, informează Independent. Următorul pas este fertilizarea ovulelor cu spermatozoizi prin care va rezulta un grup de embrioni. 

Analizele realizate asupra embrionilor ar putea oferi detalii privid potenţialele boli, profesorul de la Stanford sugerând că procesul ar putea fi utilizat în viitor şi pentru alegerea culorii ochilor sau a părului copilului.  ,,Cred că unul dintre cele mai negative aspecte ale creării embrionilor în laborator va fi rata crescută a divorţurilor atunci când ea va alege embrionul nr 15 şi el numărul 64,” a declarat Greely. 

Cercetătorul susţine că orice cost va fi mult mai mic faţă de cel al tramentelor pentru un făt bolnav. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase