Prima pagină D:News

Clasamentul celor mai frumoase staţii de metrou din lume

Redactia Descopera.ro | 07.09.2017 | ● Vizualizări: 1025

În multe capitale ale lumii, sistemul de transport public, metroul, uimeşte prin frumuseţea sa şi designul inedit.

Lustre uriaşe, globuri de sticlă, iluminat original, flori, cascade, palmieri, mozaic, picturi pe lemn, sticlă şi ceramică, vitralii, graţie, acestor avantaje călătoria se transformă în una plăcută şi captivantă, scrie Rador.
 
Vă prezentăm cele mai neobişnuite şi cele mai frumoase staţii de metrou din întreaga lume. Pe lista celor mai frumoase staţii de metrou au fost incluse evident şi staţiile de la metroul mescovit, care pe bună dreptate este considerat unul dintre cele mai frumoase din lume.
 
1. Staţia de metrou Formosa Boulevard, din Kaohsiung, Taiwanindex
 
Începem călătoria noastră imaginară cu staţia de metrou Formosa Boulevard, din Kaohsiung, Taiwan. Ea se deosebeşte de restul staţiilor prin arhitectura sa deosebită, fiind formată toată din vitralii mari. Lucrarea din această staţie are o suprafaţă de 4.500 de metri, considerată de specialişti drept cea mai mare lucrare din lume realizată din vitralii, prin îmbinarea a sute de bucăţi de sticlă colorată. Staţia nu este în realitate o extensie a unui parc, dar culorile vii lasă această impresie, staţia fiind extrem de frumoasă. Ea a fost proiectată de arhitectul Narcissus Quagliata.
 
Vitraliile strălucitoare formate din zeci de bucăţi mici de sticlă au fost create de talentatul arhitect Narcissus Quagliata. 
 
Citeşte continuarea în Rador.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: