Home » D:News » Electricianul din Galaţi pasionat de artă care a înlocuit creionul de tensiune cu o pensulă: pictează tot ce îi iese în cale

Electricianul din Galaţi pasionat de artă care a înlocuit creionul de tensiune cu o pensulă: pictează tot ce îi iese în cale

Publicat: 14.07.2017
Un electrician din judeţul Galaţi, pasionat de artă, pictează tot ce îi iese în cale: case, garduri, fântâni şi trotuare. Sorin Grecu lucrează la comandă, cum îi cere clientul, pe orice suprafaţă şi cu orice material, iar în curând va pleca în Spania, unde va picta pereţii unui restaurant.

Sorin Grecu, de 47 de ani din comuna Şiviţa, s-a apucat de pictat din pasiune, dar şi de nevoie: în urmă cu zece ani el a fost concediat şi, pentru că nu găsea nimic de lucru, a început să picteze, relatează Mediafax.

El pictează tot ce îi iese în cale: case, garduri, fântâni şi trotuare. De asemenea, în calea pensulei sale au ajuns magazinele şi cârciumile din sat. De aceea, mesajele picturilor lui Grecu sunt diferite: peisaje şi portrete pe case, dar şi imagini caricaturale la barul şi la alimentara din sat.

”Ploua afară când am făcut pictura asta, nu avem umbrelă şi mi-a venit ideea să-l fac pe nenea ăsta, să stea sub umbrelă, măcar pe el să nu-l ude. Dincolo, la garaj mi-am făcut o privelişte frumoasă. Doamna cu cheia în gură de pe gard a apărut pentru că îmi pierdeam mereu cheile, pictura este ca să-mi aduc aminte unde-i cheia”, povesteşte Sorin Grecu.


Lucrează la comandă, aşa cum îi cere clientul, pe orice suprafaţă şi cu orice material.

Electricianul ajuns pictor a făcut şi o şcoală de artă care, potrivit propriilor afirmaţii, nu-l ajută în noua ocupaţie, dar nici nu-l încurcă, deoarece totul se bazează pe talent: ”Cu talentul de la Dumnezeu, zugrăvesc doar eu. Sunt un zugrav, pe româneşte, fac lumea veselă pe aici, pe stradă”.

Iar consătenii sunt de acord cu Sorin Grecu.

”Cel mai tare! E băiat de băiat. Talentat. Mie mi-a pictat un păun şi i-am spus să-mi facă aici şi un vânător. E tare, e bun….Îmi place şi cum arată magazinul. Vin cu drag. Parcă intră altfel vinişorul. Când vii de la câmp, bei o bere, apoi te duci acasă. Altă privelişte”, spune un localnic.

”Operele” electricianului din Şiviţa au ajuns şi în oraşul luminilor. Sorin Grecu a mers la Paris şi, cu ajutorul unor prieteni, a găsit de lucru: pe bani frumoşi a pictat ziduri, a realizat desene 3D pe asfalt şi a făcut amenajări interioare.

În curând, ineditul pictor va pleca în Spania: acolo va picta pereţii unui restaurant din Madrid.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Artistul care foloseşte voma a peste 50.000 de muşte pentru a crea opere de artă (VIDEO)

Arta rupestră din peştera Chauvet, cea mai veche şi mai detaliată din lume

Picturile vii ale Alexei Meade dau o noua dimensiune artei

Operatia pe creier l-a transformat intr-un artist talent

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase