Home » D:News » Cum arată harta mondială a ateismului? Care sunt cele mai religioase şi cele mai puţin religioase ţări din lume? Unde se află România?

Cum arată harta mondială a ateismului? Care sunt cele mai religioase şi cele mai puţin religioase ţări din lume? Unde se află România?

Cum arată harta mondială a ateismului? Care sunt cele mai religioase şi cele mai puţin religioase ţări din lume? Unde se află România?
Publicat: 20.07.2017
62% din populaţia lumii declară că este adeptă a unui cult religios, potrivit unui studiu realizat de WIN/Gallup la nivel internaţional şi dat publicităţii în primăvara acestui an. În cadrul studiului au fost chestionaţi cetăţenii din 68 de ţări ale lumii. De asemenea, cercetarea a realizat şi un top al modului în care sunt distribuiţi ateii în ţările lumii.

În plus, foarte multe persoane au crezuri care nu le încadrează strict în categoria oamenilor religioşi. Aceste crezuri includ: existenţa sufletului (74%), viaţa după moarte (54%), existenţa raiului (56%), existenţa iadului (49%), scrie Gândul.

În ceea ce priveşte ateismul, acesta caracterizează 38% din populaţia lumii, cu o concentraţie extrem de mare în China, unde 67% dintre locuitori se identifică drept atei. 

Cele mai religioase persoane trăiesc în Tailanda, unde 98% din populaţie declară că este adeptă a unui cult religios. 

Datele valabile pentru România arată că doar 3% din populaţie este atee. În ceea ce priveşte situaţia din Europa, Cehia ocupă primul loc în topul ateismului, cu 25%, urmată de Franţa (21%) şi Belgia (21%). 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase