Home » D:News » Topirea unui gheţar scoate la iveală sfârşitul tragic al unui cuplu. Rămăşiţele lor au fost descoperite la 75 de ani de la dispariţie

Topirea unui gheţar scoate la iveală sfârşitul tragic al unui cuplu. Rămăşiţele lor au fost descoperite la 75 de ani de la dispariţie

Topirea unui gheţar scoate la iveală sfârşitul tragic al unui cuplu. Rămăşiţele lor au fost descoperite la 75 de ani de la dispariţie
Publicat: 22.07.2017
Cuplul care a fost dat dispărut acum 75 de ani a fost găsit în urma topirii unui gheţar din Munţii Diablerets din Elveţia.

Marcelin şi Francine Dumoulin, rezidenţii localităţii de lângă aceşti munţi, au mers pe 15 august 1942 să aibă grijă de vacile lor şi nu s-au mai întors. Analizele asupra ADN-ului au determinat că aceste corpuri aparţin într-adevăr cuplului dat dispărut în urmă cu trei sferturi de secol, scrie Science Alert.

Una dintre fiicele lor, Marceline Udry-Dumoulin, avea doar 4 ani la momentul dispariţiei părinţilor. La cei 79 de ani ai săi de acum, după descoperirea părinţilor, aceasta a precizat că „toată viaţa i-am căutat. Pot spune că după 75 de ani de aşteptări, această veste ne oferă linişte”.

Cadavrele au fost descoperite pe gheţarul Tsanfleuron care se află deasupra pârtiei de ski Les Diablerets, la o altitudine de 2.615 metri. Conform directorul firmei de ski, aceştia au căzut într-o crevasă. Alături de corpurile lor au mai fost găsite diferite obiecte precum rucsaci, un ceas, castroane de tablă, o sticlă şi două perechi de încălţăminte încă prinse în gheaţă.

Marcelin şi Francine, care aveau 40, respectiv 37 de ani la momentul dispariţiei, sunt departe de a fi singurii care au dispărut în munţi şi care au fost descoperiţi odată cu retragerea gheţarilor.

Poliţia locală relatează că are o listă de 280 de persoane dispărute chiar şi din anul 1925.

Temperaturile mai ridicate au dus la reducerea gheţii în Alpii elveţieni cu 25% din 1970 până astăzi, iar sezonul de ski a scăzut cu 37 de zile.

Alte descoperiri recente asemănătoare au avut loc în 2015, atunci când rămăşiţele a doi alpinişti japonezi au fost recuperate în Alpii din Elveţia, iar în acelaşi an, un căţărător neo-zeelandez care a fost dat dispărut a fost găsit pe gheţarul Tasman din aceeaşi ţară. De asemenea, în 2014, în Alpii italieni s-au găsit rămăşiţele unor soldaţi care au murit în Primul Război Mondial.

Acum, cuplul poate fi înmormântat adecvat, dar fiica lor, Marceline, nu se va îmbrăca în negru. „Consider că albul este mai potrivit. Reprezintă speranţa pe care nu am pierdut-o niciodată”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

O bucată imensă dintr-un gheţar din Alpi e pe cale să se desprindă

FOTO. ”Marele Zid din Alpi” este o destinaţie turistică mai puţin cunoscută, dar extrem de fascinantă

„Blestemul Omului Gheţurilor” a făcut cea de-a şaptea victimă: un om de ştiinţă american

Monta Ros Hut, adapostul alpin al viitorului

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase