Home » D:News » Noua delicatesă culinară a Spaniei poate deveni carnea taurilor din corride

Noua delicatesă culinară a Spaniei poate deveni carnea taurilor din corride

Noua delicatesă culinară a Spaniei poate deveni carnea taurilor din corride
Publicat: 23.07.2017
Odată cu creşterea popularităţii luptelor cu tauri în Spania, fermierii au de suferit. Un grup format din mai mulţi bucătari şi activişti încearcă să convingă oamenii să consume carnea provenită de la aceşti tauri, care în opinia lor este la fel de preţioasă ca jamón Iberico.

Toro bravo sau taurul de luptă – crescut special pentru a lupta împotriva matadorilor – nu sună neapărat ca o sursă de carne apetisantă. Mario Sandoval, co-fondatorul restaurantului Coque din Madrid, cu două stele Michelin, crede că ar putea fi următoarea proteină premium din Spania.

Timp de secole, fermierii din sudul şi centrul Spaniei au crescut toro bravo pentru coride. În ultimii ani, preocupările legate de bunăstarea animalelor, dar şi alţi factori au făcut ca popularitatea acestui sport să scadă, fapt ce a dus la profituri mai mici pentru fermieri. În 2015, ziarul spaniol El País, citând Ministerul Culturii, a raportat că numărul luptelor de tauri pe an a scăzut de la 953 la 398 între 2007 şi 2014, iar un sondaj online în 2016, realizat de Ipsos MORI pentru organizaţia World Animal Protection, a constatat că numai 19% dintre spanioli susţin luptele cu tauri în comparaţie cu 58% împotriva.

A mânca toro bravo nu este ceva nou, însă practica a fost limitată din punct de vedere istoric la festivaluri locale şi târguri agricole, potrivit lui Dr. Ismael Díaz Yubero, autorul cărţii ”Gastronomia taurului de luptă”. ”Cei mai agresivi tauri au fost cei aleşi să lupte în corrida”, explică Díaz Yubero. Taurii ucişi în urma luptei au fost donaţi oamenilor din oraş, adaugă el.

Citeşte continuarea pe Gustarte.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase