Home » D:News » Banii pot cumpăra fericirea. În cadrul cercetării au fost analizate peste 6.000 de persoane

Banii pot cumpăra fericirea. În cadrul cercetării au fost analizate peste 6.000 de persoane

Banii pot cumpăra fericirea. În cadrul cercetării au fost analizate peste 6.000 de persoane
Publicat: 26.07.2017
Banii pot cumpăra fericirea. Conform unui studiu, banii pot cumpăra timp liber, fapt ce ne face mai fericiţi.

Cercetarea sugerează că persoanele ar trebui să evite ,,terapia prin cumpărături” pentru a se simţi mai bine, notează Independent. Persoanele cu o stare materială bună şi-ar putea utiliza banii pentru a plăti alte persoane pentru ca acestea să le îndelinească treburile zilnice, precum curăţenia, gătitul sau realizarea cumpărăturilor. 

Profesorul, Elizabeth Dunn a declarat ,,Deşi cumpărarea timpului poate fi un amortizor al presiunii exercitate de viaţa de zi cu zi, foarte puţine persoane apelează la acest beneficiu chiar dacă îşi permit”. ,,Iniţial am considerat că acest beneficiu este resimţit doar de persoanele cu o stare materială bună, dar aceleaşi efecte au fost descoperite în întreg spectrul al veniturilor,” a adăugat Dunn. 

În cadrul cercetării au fost intervievaţi peste 6.200 de persoane din SUA, Canada, Danemarca şi Olanda. Aceştia au fost întrebaţi cât de mulţi bani cheltuiesc pe serviciile care le oferă timp liber. În cadrul cercetării experţii au oferit 40 de dolari unui grup de 60 de persoane pentru a-i cheltui în prima săptămână pe lucruri materiale şi în a doua pe servicii. În urma analizei a fost descoperit că subiecţii au fost mai fericiţi în al doilea caz. 

Analizele au demonstrat că majoritatea persoanelor nu doreau să cheltuiască bani pe servicii care le-ar fi furnizat timp liber, chiar dacă îşi permiteau acest lucru. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase