Home » D:News » Surprinzător, dar consumul de alcool îmbunătăţeşte memoria

Surprinzător, dar consumul de alcool îmbunătăţeşte memoria

Surprinzător, dar consumul de alcool îmbunătăţeşte memoria
Publicat: 29.07.2017
Mulţi dintre noi ne-am trezit a doua zi de după o beţie cu o mulţime de amintiri legate de comportamentul pe care l-am avut după ce am servit mai multe pahare de alcool. De ce se întâmplă aşa? Cercetătorii au descoperit un efect special şi necunoscut al alcoolului.

Deşi pare surprinzător, alcoolul îmbunătăţeşte memoria, potrivit unui studiu recent al cercetătorilor Universităţii din Exeter. Aceştia din urmă susţin că persoanele care beau alcool înainte de a se apuca de învăţat ceva se descurcă mai bine când vine vorba despre a-şi aminti ceea ce tocmai au studiat, informează Gândul.

Cercetătorii au rugat 88 de oameni să completeze un test de cunoştinţe lexicale. Participanţii au fost apoi împărţiţi în două grupuri. Cei dintr-un grup fiind lăsaţi să bea cât alcool doreau, media fiind de patru pahare. Ceilalţi nu au fost lăsaţi să bea niciun strop de alcool. 

În ziua următoare, participanţii au repetat testul. În cazul celor care au consumat alcool s-a observat o creştere a performanţei, amintindu-şi mai multe cuvinte dintre cele învăţate. 

Cu toate acestea, cercetătorii avertizează că efectele negative ale alcoolului nu trebuie uitate, incluzând aici şi consecinţele nefaste asupra sănătăţii psihice. 

Studiul celor de la Exeter este primul de acest fel, incluzând 31 de bărbaţi şi 57 de femei cu vârste cuprinse între 18 şi 53 de ani. 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase