Home » D:News » Tatuajele pot provoca o serie de boli care pot fi letale

Tatuajele pot provoca o serie de boli care pot fi letale

Tatuajele pot provoca o serie de boli care pot fi letale
Publicat: 28.07.2017
Tatuajele sunt mai populare ca niciodată în zilele noastre. Conform unui sondaj realizat în SUA , în 2015, aproximativ 3 din 10 oameni au cel puţin un tatuaj. Un tatuaj este un desen permanent care se realizează prin injectarea unor pigmenţi în derm. Artistul utilizează o ustensilă cu unul sau mai multe ace care perforează, în mod repetat, pielea. Cu fiecare puncţie, specialistul introduce cu ajutorul acelor, subcutanat, picături mici de cerneală. Înainte de a vă face un tatuaj permanent, gândiţi-vă însă foarte bine, deoarece multe persoane ajung să regrete acest proces.

 „În primul rând, asiguraţi-vă că salonul la care apelaţi este unul curat şi bine întreţinut, iar  tatuatorii  sunt artişti cu experienţă  şi respectă toate regulile de igienă.  Asiguraţi-vă că artistul tatuator îşi spală mâinile , poartă o pereche nouă de mănuşi de protecţie pentru fiecare client şi  îndepărtează acul şi tuburile din pachetele sigilate înainte de începerea procedurii.  Puteţi contacta infecţii grave din practicile neigienice şi echipamentele care nu sunt sterile, de la cerneala contaminată cu bacterii sau mucegai, dar şi de la apa nesterilă care se foloseşte la diluarea pigmenţilor. Nu există nici o cale sigură de a afla dacă cerneala folosită este sigură. Aceasta poate fi contaminată chiar dacă recipientul este sigilat sau eticheta spune că produsul este steril.  Dacă doriţi ca tatuajul să fie vizibil sau ascuns sub îmbrăcăminte. alegeţi cu atenţie locul unde va fi localizat pe piele.  De asemenea, trebuie să fiţi conştienţi de faptul că o creştere în greutate – inclusiv acumularea de kilograme în timpul sarcinii – poate distorsiona tatuajul sau îi poate afecta aspectul’’, precizează dermatologul Proca Ancuţa pentru Gândul.

După tatuare pot apărea diverse complicaţii .

Infecţii. „În cazul unei infecţii, s-ar putea să observaţi o erupţie  în zona tatuajului , vezicule sau pustule, să faceţi febră, să aveţi frisoane.  Dacă echipamentul folosit pentru a crea tatuajul este contaminat cu sânge infectat, puteţi contracta infecţii cu diverşi agenţi patogeni,  precum virusul HIV, virusul  hepatitic  B şi  C , virusul HPV , herpes, molluscum contagiosum , sifilis ,  tetanos, tuberculoză şi infecţia cu stafilococ aureus meticilino-rezistenc, care poate duce la endocardită bacteriană în decurs de o săptămână de la efectuarea tatuajului”, spune specialistul.

Reacţii alergice. „O erupţie cutanată poate sugera, de asemenea,  o reacţie alergică la pigmenţi. Pigmenţii din tatuaje pot provoca reacţii alergice cutanate. Acest lucru poate să apară chiar şi după câţiva ani de la realizarea  tatuajului. Şi pentru că sunt  permanente, aceste alergii pot persista în timp şi pot fi rezistente la tratament’’, adaugă dermatologul Proca Ancuţa.

Debutul unei afecţiuni dermatologice. „În cazul în care aveţi predispoziţia de a dezvolta o dermatoză precum psoriazisul, sarcoidoză , vitiligo, lichen plan,  sau suferiţi deja de o boală de piele , poate apărea fenomenul Koebner, care constă în apariţia unor leziuni la nivelul zonei tatuate , dar şi pe întreg tegumentul’’, subliniază dermatologul.

Citeşte continuarea pe Gândul.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase