Home » D:News » Experţii avertizează: nu trebuie să neglijăm grăsimile, nici măcar în sezonul estival

Experţii avertizează: nu trebuie să neglijăm grăsimile, nici măcar în sezonul estival

Experţii avertizează: nu trebuie să neglijăm grăsimile, nici măcar în sezonul estival
Publicat: 01.08.2017
Nutriţioniştii ne avertizează că, în sezonul cald, în timpul unei curi de slăbire, ne concentrăm mai mult pe consumul de fructe şi legume şi neglijăm conţinutul grăsimilor, care au un rol foarte important în dietă. Cele mai bune surse de grăsime, pe timpul veri, sunt ouăle, lactatele şi peştele.

„Trebuie să fim foarte atenţi la conţinutul de grăsim pentru că dacă mâncăm multe fructe, aşa cum este normal, fructele coapte la soare, grăsimile nu au atât loc în dieta noastră, aşa cum au iarna. Chiar dacă nucile şi alunele sunt sănătoase, le vom păstra pentru sezonul rece şi vom rămâne la grăsimi din ouă, din produse lactate, dar mai slabe, puţin avocado, peşte oceanic, foarte mult omega 3, care ne ajută şi cu controlul inflamaţiei. Evităm sursele concentrate, putem pune o linguriţă de ulei de măsline la salate, dar nu mai mult, untul şi brânzeturile grase le vom păstra pentru sezonul rece”, a declarat pentru MEDIAFAX, Cristi Mărgărit, nutriţionist.

Specialiştii au menţionat, în cadrul evenimentului „Be Fit”, organizat de csid.ro, că trebuie să fim atenţi cum ne adaptăm mesele şi gustările din timpul vacanţelor, astfel încât să rămânem permanent hidrataţi şi în formă. „Putem merge foarte mult pe legume, alimente cu volum mare, dar cu calorii foarte puţine. Dacă vrem seminţe, putem rămâne la seminţele de pin, le putem lua ca o gustare înainte de mese.

Gustările pot ajuta şi ele să trecem mai uşor peste o perioadă lungă fără mese pentru că vara, la mesele copioase care ne aşteaptă în concedii, nu mai încap trei mese şi două gustări, nici chiar trei mese, va trebui să ne rezumăm la două mese, care vor fi mai bogate, un mic-dejun mai întârziat. Apoi, sigur, vine cina, care rămâne la latitudinea fiecăruia, putem să mâncăm tot ce ne dorim, mai ales dacă suntem într-un loc special sau avem alimente gustoase, trebuie să tinem cont să lăsăm măcar două ore între cină şi ora de culcare, astfel încât digestia să se desfăşoare în condiţii optime”, a adăugat Cristi Mărgărit.

Alături de mesele echilibrate, nutriţioniştii explică importanţa somnului chiar dacă, în lunile de vară, avem tentinţa să dormim mai puţin. „Odihna este foarte importantă, chiar dacă este vară şi de multe ori ieşim cu prietenii şi petrecem mai mult timp liber afară, ziua este mai lungă, totuşi, 7-8 ore sunt recomandate pentru a lăsa organismul să intre în repaus şi să îl lăsăm să îşi facă ritmul lui. Fără somn şi fără odihna adecvată, nu putem să ţinem niciun fel de dietă pentru că nu va avea rezultatele scontate”, a explicat pentru MEDIAFAX, Monica Duţă, ambasador Alpro. „Be Fit” este un eveniment organizat de csid.ro, la care peste 500 de participanţi au putut primi sfaturi de la nutriţionişti despre adoptarea unui stil de viaţă sănătos.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase