Home » D:News » Cel mai bogat om din lume ar fi Vladimir Putin, care are o avere mai mare decât Bill Gates şi Jeff Bezos la un loc

Cel mai bogat om din lume ar fi Vladimir Putin, care are o avere mai mare decât Bill Gates şi Jeff Bezos la un loc

Cel mai bogat om din lume ar fi Vladimir Putin, care are o avere mai mare decât Bill Gates şi Jeff Bezos la un loc
Publicat: 03.08.2017
La capitolul avere, fondatorul Amazonului, Jeff Bezos, l-a devansat pe co-fondatorul Microsoft Bill Gates, fiind decretat, pentru scurt timp, drept cel mai bogat om din lume, dar adevăratul lider pare a fi în fapt Vladimir Putin.

Oficial, Vladimir Putin câştigă 133.000 de dolari pe an şi are un apartament modest la Moscova, în realitate averea sa ar fi una pe care mulţi nici nu şi-o pot imagina, notează Mediafax.

Bill Browder, un finanţator american, a declarat, în faţa senatorilor că preşedintele rus este mai bogat atât decât Jeff Bezos, cât şi decât Bill Gates, relatează The Independent

Potrivit Newsweek, directorul executiv al Hermitage Capital Management, Bill Browder, şi-a exprimat convingerea că averea lui Putin ajunge la 200 de miliarde de dolari.

Compania lui Browder a fost, în anii ’90, cel mai mare investitor din Rusia, finanţatorul american fiind acţionar la  Gazprom, la Surgutneftegas, dar şi în alte întreprinderi de stat. 

În tot acest timp, Vladimir Putin ar fi făcut o înţelegere cu oamenii de afaceri ruşi care l-au făcut ]n realitate „cel mai bogat om din lume”. De altfel, datoriile personale ale Vladimir Putin au făcut obiectul unor dezbateri extrem de aprinse în ultimii ani.

Bezos şi Gates au o avere de peste 90 miliarde de dolari fiecare, potrivit datelor Bloomberg.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase