Home » D:News » Cum ajută cafeaua sistemul nervos. Câte ceşti pot fi consumate zilnic

Cum ajută cafeaua sistemul nervos. Câte ceşti pot fi consumate zilnic

Cum ajută cafeaua sistemul nervos. Câte ceşti pot fi consumate zilnic
Publicat: 08.08.2017
''Ne vedem la o cafea'' este în zilele noastre o invitaţie comună . Cafeaua se poate consuma pe tot parcursul zilei, dar nu dimineaţa, pe stomacul gol, din cauza acidităţii, dar nici după ora 17, dacă ne dorim un somn odihnitor.

Cafeaua este un aliment bogat în nutrienţi (substanţe hrănitoare) şi în antioxidanţi.

“Cafeaua are efect energizant atunci când este consumată cu moderaţie şi fără adaosuri, cum ar fi lapte, zahăr, siropuri sau frişă. Poate fi tonică pentru sistemul nervos central, pentru că stimulează puterea de concentrare. O persoană sănatoasă poate bea 1-2 ceşti de cafea pe zi, mai ales că are un aport caloric mic.

Persoanele anxioase care suferă de boli cardiovasculare cronice, cum ar fi hipertensiunea arterială, trebuie să o consume cu atenţie, în special pe cea cu cofeină. Aproximativ 30 de grame de cafea conţin, raportat la necesarul zilnic, 6% acid pantotenic (vitamina B5), 11% vitamina B2, 2% vitamina B3 şi vitamina B1, 3% potasiu şi mangan. Cafeaua, în special cea verde, are şi efect diuretic.”, precizează pentru Gândul Dr. Florin Bălănică , specialist în nutriţie.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase