Home » D:News » La această cafenea bărbaţii plătesc pentru acelaşi produs mai mult decât femeile. Care este motivul din spatele acestei practici

La această cafenea bărbaţii plătesc pentru acelaşi produs mai mult decât femeile. Care este motivul din spatele acestei practici

La această cafenea bărbaţii plătesc pentru acelaşi produs mai mult decât femeile. Care este motivul din spatele acestei practici
Publicat: 13.08.2017
Cafeneaua unde bărbaţii trebuie să plătească cu 18% mai mult decât femeile pentru a compensa diferenţele de salarii din societate.
Handsome Her se numeşte cafeneaua din Melbourne, Australia, unde bărbaţii plătesc mai mult decât femeile pentru acelaşi produs pentru a acoperi diferenţele de remunerare dintre sexe,  informează Business Magazin.
 
Această creştere de preţ are loc o singură săptămână pe lună şi se pare că bărbaţii nu sunt obligaţi să plătească în plus dacă nu vor. „Dacă bărbaţii nu sunt confortabili cu faptul că trebuie să plătească mai mult atunci noi nu-i vom da afară”, spune Alexandra OBrien, co-proprietara localului.
 
Mişcarea controversată a stârnit reacţii pro şi contra. Compania susţine că tot mai mulţi clienţi vin să plătească această diferenţă de preţ. Suma extra va fi donată unei organizaţii caritabile care sprijină femeile şi copii.
 
Conform statisticilor, diferenţa dintre salariul unui bărbat şi al unei femei din Australia, care fac aceeaşi slujbă, este de 17% în favoarea bărbatului. 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase