Home » D:News » Ce părere au locuitorii oraşului francez Dunkerque despre filmul Dunkirk

Ce părere au locuitorii oraşului francez Dunkerque despre filmul Dunkirk

Ce părere au locuitorii oraşului francez Dunkerque despre filmul Dunkirk
Publicat: 12.08.2017
Filmul realizat de Christopher Nolan despre retragerea trupelor franceze, britanice şi belgiene de pe plajele din Dunkerque în timpul Operaţiunii Dynamo din 1940 şi-a câştigat locul I în box-office. Dar ce părere au chiar locuitorii oraşului francez de la malul mării despre film?

În interiorul unui container dintr-un parc aflat în Dunkerque se află o expoziţie temporară cu texte şi imagini ce prezintă povestea Operaţiunii Dynamo şi modul în care a fost realizat filmul Dunkirk, informează BBC

În mai 1940, 400.000 de soldaţi aşteptau pe plajele din Dunkerque să se îmbarce pentru a pleca în Anglia. Printre aceştia se aflau 200.000 de trupe britanice, 130.000 de trupe franceze şi aproximativ 10.000 belgiene. Aproximativ 60.000 dintre aceştia nu au reuşit să se îmbarce.  Mici bărci cu motor au fost utilizate pentru transportarea soldaţilor în larg către nave. 

Majoritatea clădirilor din Dunkerque au fost distruse în timpul bombardamentelor, aşadar scenele din film au fost realizate în Malo-les-Bains. În prima săptămână după lansare, filmul a fost vizionat în Dunkerque  de peste 15.000 de oameni. În aceeaşi perioadă, în Franţa, filmul era vizionat de aproximativ un milion de persoane.

Locuitorii din Dunkerque sunt împărţiţi în privinţa filmului.

Un inginer în comunicaţii şi un pasionat al literaturii despre cel de-Al Doilea Război Mondial, Evrard Sebastien susţine că este unul mediocru. ,,Secvenţele cu avioanele şi navele sunt bine realizate, dar lipsesc multe detalii importante din film, soldaţii francezi sunt foarte puţin prezenţi.”

Juliette Lefevre, profesoară, susţine că ,,este un film foarte bun, a fost chiar emoţionant, mi-a plăcut”. Dar şi în acest caz femeia a făcut referire la prezenţa foarte mică a soldaţilor francezi din film. O altă locuitoare din Dunkerque susţine că ,,britanicii au avut curajul să vină şi să îşi salveze compatrioţii. Pentru mine este un film special, deoarece părinţii mei se aflau în Dunkerque în momentul ocupaţiei naziste. Au fost nevoiţi să înveţe germană.”

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase