Home » D:News » Ce postură este cea corectă pentru statul la birou pentru a evita problemele de sănătate

Ce postură este cea corectă pentru statul la birou pentru a evita problemele de sănătate

Ce postură este cea corectă pentru statul la birou pentru a evita problemele de sănătate
Publicat: 11.08.2018
În articolul de faţă prezentăm câteva trucuri utile pe care să le adopţi atunci când stai toată ziua la birou, în faţa calculatorului.

Statul prea mult pe scaun, poate creşte presiunea discurilor dintre vertebre. El este, de asemenea, dificil pentru picioare si genunchi, deoarece gravitatea tinde să crească presiunea sângelui în picioare şi îngreunează circuitul/întoarcerea lui la inimă, scrie CSID.

Pentru coloana vertebrală

Medicii recomandă să nu stai foarte mult timp în aceeaşi pozitie, să faci plimbări scurte prin birou, scaunul să aibă un spătar lombar. Să se ajusteaze înălţimea scaunului în aşa fel încât tălpile să fie pe podea. În majoritatea cazurilor, durerile de spate sunt o consecinţă a posturii incorecte la birou.

E nevoie să-ţi ajustezi scaunul în aşa fel încât partea de jos să fie susţinută corect. Coloana vertebrală trebuie ţinută “dreaptă” (adică cu curburile ei naturale), iar cel mai simplu mod în care puteţi face asta este împingând pelvisul în spate cât mai mult, până când atinge spătarul scaunului.

Pozitţia capului

Capul se rezeamă pe coloana vertebrală, nu pe o tetieră. Bănuiesc că vi s-a întâmplat să vă ridicaţi de la birou şi să vă doară gâtul, la spate. Este pentru că aţi stat într-o poziţie incorectă şi aţi forţat muşchii din acea zonă. Datul capului pe spate sau menţinerea sa în jos, spre piept, activează anumiţi muşchi ai gâtului pentru multe ore, ceea ce-i oboseşte. Centrul monitorului trebuie să fie la nivelul ochilor, astfel încât să nu dai capul nici pe spate şi nici în faţă pentru a te uita la ecran. Echilibrează luminozitatea şi contrastul până la nivelul optim de confort. Capul trebuie sa fie centrat pe mijlocul monitorului, la o lungime de braţ de acesta şi cu marginea de sus a ecranului la nivelul sprâncenelor.

Citeşte continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase