Home » D:News » Ce plante pot fi folosite împotriva durerilor şi a febrei

Ce plante pot fi folosite împotriva durerilor şi a febrei

Ce plante pot fi folosite împotriva durerilor şi a febrei
Publicat: 22.08.2017
Unele plante sunt deosebit de eficiente în tratarea durerilor acute sau cronice, pot calma durerile de cap sau combate febra.

Asiguraţi-vă mai înainte însă de cauza medicală a durerii, consultând un medic. În caz de dureri de cap, bruşte şi neobişnuite, sau de febră crescută (temperatură mai mare de 39 de grade Celsius)  mai ales la copiii mici şi la persoanele în vârstă, consultaţi de urgenţă medicul.

Contra durerilor articulare

Durerile articulare sunt în general provocate de reumatism. Este vorba de un ansamblu eterogen de maladii  ale căror simptome dureroase apar ca urmare a degradării cartilajelor articulare sau a inflamării articulaţiilor. Aceste patologii sunt artroza, durerile de spate, poliartrita reumatoidă ( o maladie inflamatorie a articulaţiilor de origine genetică) spondilartitra anchilozantă( maladie inflamatorie a coloanei vertebrale) şi osteoporoza ( legată de o decalcifiere a scheletului)

Ce plante se utilizeză

Plantele indicate sunt gheara diavolului, turmericul, frunzele de coacăz negru, de urzică vie, mesteacăn, bambus, coada calului sau bubericul şi chiar varza. Acţiunea lor antidolorifică remarcabilă se datorează conţinutului de compuşi antiinflamatori. Dacă nu trebuie să alegeţi decât una, încercaţi gheara diavolului sau turmericul.

Citeşte continuarea pe CSID.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase