Home » D:News » Cum a devenit Ordos, oraşul din Mongolia lăsat în paragină, o ”mină” a monedei digitale Bitcoin

Cum a devenit Ordos, oraşul din Mongolia lăsat în paragină, o ”mină” a monedei digitale Bitcoin

Cum a devenit Ordos, oraşul din Mongolia lăsat în paragină, o ”mină” a monedei digitale Bitcoin
Publicat: 26.08.2017
În urmă cu un deceniu, oraşul Ordos, din Mongolia Interioară, o regiune autonomă din nordul Chinei, a devenit cel mai mare „oraş-fantomă”, după ce minele au fost închise din cauza preţului scăzut al cărbunelui. Beneficiind de forţă de muncă ieftină şi de un preţ scăzut al electricităţii, Ordos a devenit un centru de creaţie, producând inclusiv Bitcoin, moneda digitală a cărei valoare de piaţă a ajuns la 70 de miliarde de dolari.

În prezent, Ordos este un centru Bitcoin în care se aprobă tranzacţii şi se creează noi monede în sistemul valutar digital. Peste jumătate din cele mai importante puncte de explorare a Bitcoin – adică din grupurile care sunt de acord să îşi pună în comun resursele pentru a-şi îmbunătăţi şansele de găsire a Bitcoin – sunt localizate în China, potrivit unui document redactat de Cambridge Centre for Alternative Finance. Acest lucru a transformat China într-o forţă dominantă, prezentă într-o nouă industrie care ar putea, cândva, să definească modul în care sunt realizate tranzacţiile, scrie Quartz.

Localizată într-un parc industrial distrus, situat în afara oraşului, mina de bitcoin are aproape 50 de angajaţi şi este compusă din opt clădiri asemănătoare unor depozite, cu o lungime de 150 de metri. Şapte dintre acestea au câte 21.000 de maşinării care, împreună, reprezintă aproape 4% din puterea de procesare a reţelei globale de Bitcoin. Celălalt depozit are 4.000 de maşini pentru litecoin, o alternativă a monedei digitale al cărei preţ a crescut în ultimele luni. Lângă cele opt clădiri sunt poziţionate birouri, cu cantină şi dormitor pentru angajaţi.

În 2012, înainte ca preţul cărbunelui să scadă, Ordos reprezenta o cincime din producţia de cărbune a ţării. După ce mai multe mine de cărbune s-au închis, din cauza scăderii preţurilor, zona a rămas ieftină şi bogată în energie generată de cărbune, ceea ce explică prezenţa operaţiunilor Bitcoin. Electricitatea din Ordos provine, în mare parte, de la minele de cărbune din apropiere.

Citeşte continuarea pe Business Magazin.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase