Home » D:News » Casa din cânepă. O româncă vrea să revoluţioneze construcţia de locuinţe

Casa din cânepă. O româncă vrea să revoluţioneze construcţia de locuinţe

Casa din cânepă. O româncă vrea să revoluţioneze construcţia de locuinţe
Publicat: 25.08.2017
Leontina Prodan, adepta a utilizarii produselor si materialelor naturale traditionale in stilul de viata actual, aduce un nou concept in constructia de locuinte.
Este vorba despre case ecologice din piatra, lemn si pereti din puzderie de canepa cu var. Leontina Prodan spune ca va construi, in scop demonstrativ, prima casuta ecologica de canepa, la Galgau Almasului, langa Gradina Zmeilor, pe un teren pe care il are mostenire de la parinti, scrie graiulsălajului.ro
 
„Am inceput anul trecut cu primele zidarii demonstrative din lemn, piatra si puzderie de canepa cu apa sau cu lut. Casuta canepii de la Galgaul Almasului va fi un proiect pilot, proiectata pentru zone protejate. Va fi ca si o casuta de vacanta, de 15 – 20 de metri patrati, cu acoperis verde (se decoperteaza de vegetatie terenul de sub casa, iar stratul respectiv se pune pe acoperis – n.r.) si zidarie de puzderie de canepa. Casuta va fi langa un izvor si va avea toate utilitatile necesare pentru locuit”, declară Leontina Prodan pentru sursa citată mai sus.
 
„Mergem pe ideea de traditional. Dintr-o cultura de canepa de un hectar rezulta 10 – 15 tone de planta, suficienta pentru o casa. Casa se poate construi intr-o claca, la fel cum faceau bunicii nostri. Ne mai trebuie piatra, lemn si var sau lut”,  explica Prodan.
 
Citeşte continuarea în Business Magazin.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase