Home » D:News » Finalul surprinzător prezis de neurologi privind MECIUL de BOX dintre Mayweather şi McGregor

Finalul surprinzător prezis de neurologi privind MECIUL de BOX dintre Mayweather şi McGregor

Finalul surprinzător prezis de neurologi privind MECIUL de BOX dintre Mayweather şi McGregor
Publicat: 25.08.2017
Pe 25 august, boxerul american Floyd Mayweather Jr. îl va înfrunta în ring pe irlandezul Conor McGregor. Deşi multe persoane îl consideră pe cel din urmă câştigător, în mare parte datorită rapidităţii, vârstei şi a construcţiei sale, cercetătorii sugerează că Mayweather nu va fi înfrânt nici de această dată în cadrul ringului de box.

Spectacolul acestui meci de box este redat de faptul că, în ring, se vor înfrunta un campion la box şi unul dintre cei mai populari luptători de MMA. Deşi McGregor este cu 11 ani mai tânăr decât oponentul său, Mayweather, conform expertizei neurologilor, meciul se va încheia cu victoria boxerului american, relatează Business Insider. 

Conform analizelor realizate de experţi, creierul sportivilor, fie din box sau tenis, necesită un anumit timp de gândire pentru a detemina traiectoria mingii sau, în cazul de faţă, a loviturii. În funcţie de antrenamentul sportivului, acest tip de reacţie poate fi mai rapidă sau mai lentă. 

Creierul unui sportiv antrenat se adaptează situaţiei pentru a ”citi” intenţia oponentului. Puterea de anticipare a sportivilor experimentaţi este motivul pentru care aceştia pot părea uneori că sunt personaje din filmul Matrix. Deşi oponentul este un sportiv rapid, nu va putea învinge un creier experimentat în care sunt stocate sute de mişcări şi traiectorii de atac. 

Un eveniment asemănător a avut loc în timpul înfruntării din urmă cu 50 de ani dintre Muhammad Ali şi Jim Brown. Deşi Brown era o legendă a Ligii Naţionale de Fotbal din SUA şi avea abilităţile şi agilitatea unui astfel de sportiv, Muhammad Ali a reuşit prin intermediul unei combinaţii de două lovituri să-i oprească ritmul alert. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase