Home » D:News » Care sunt principalele simptome ale cancerului? 7 din 10 români descoperă boala în stadii foarte avansate

Care sunt principalele simptome ale cancerului? 7 din 10 români descoperă boala în stadii foarte avansate

Care sunt principalele simptome ale cancerului? 7 din 10 români descoperă boala în stadii foarte avansate
Publicat: 27.08.2017
Cancerul este principala cauză a mortalităţii, după bolile cardiovasculare, peste 14 milioane de cazuri noi fiind înregistrare în fiecare an. În România, într-un singur an, sunt diagnosticate peste 80,000 de cazuri de cancer precum cancerul mamar sau ovarian, cancerul colorectal, de prostată, cancerul pulmonar sau cancerul de piele.

Cu toate că tratamentul împotriva cancerului este semnificativ mai eficient atunci când boala este descoperită din primul stadiu, 70% dintre pacienţi sunt diagnosticaţi abia în stadii foarte avansate ale bolii, spune GFK România, citat de MediHelp International. 

Astfel, în fiecare an, 30,000 de pacienţi pierd lupta cu această boală, unul dintre principalele motive fiind lipsa de educaţie în ceea ce priveşte prevenţia şi diagnosticarea precoce a bolii.

În stadiul 0 al cancerului, boala există, însă tumora are dimensiuni foarte reduse şi poate fi îndepărtată foarte uşor printr-o intervenţie chirurgicală. Al doilea stadiu incipient, stadiul I, este reprezentat de o tumoră mai mică sau egală cu 2 centimetri, care nu s-a extins încă către ţesuturile din apropiere sau către alte părţi ale corpului.

Citeşte continuarea în Gândul.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase