Home » D:News » (P) 3 feluri de mâncare pe care nu ştiai că le poţi face cu un slow cooker

(P) 3 feluri de mâncare pe care nu ştiai că le poţi face cu un slow cooker

Publicat: 01.09.2017

De regulă, o oală de tip slow cooker este cumpărată doar cu anumite preparate în gând. Însă această oală electrică poate fi folosită pentru prepararea mai multor feluri delicioase de mâncare. Iată 3 dintre ele:

Supă franţuzească de ceapă

Dacă nu aţi încercat până acum acest tip de supă, aflaţi că e unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteţi servi în toamna care stă să înceapă. Prepararea este foarte simplă.

Două cepe mari se taie în felii subţiri şi se pun la călit într-o tigaie, alături de 1.5 – 2 litri de fiertură de vită. Se lasă în tigaie până ce fiertura dispare iar ceapa începe să se caramelizeze.

Sursa: 123rf

Jumătate de lingură de praf de usturoi, altă jumătate de lingură de îndulcitor (zahăr, dacă nu aveţi altceva), o jumătate de lingură de cimbru uscat, două linguri de oţet balsamic şi ceapa se pun în slow cooker. Primele 4 ore se prepară pe modul high, următoarele 8 pe modul low.

La final, se adaugă parmezan ras şi o felie de caşcaval şi se pune la cuptor pe modul de coacere, timp de 3 minute sau până când caşcavalul capătă nuanţe de auriu. Nu uitaţi să încingeţi cuptorul mai întâi.

Lasagna cu cârnaţi

În cazul în care lasagna clasică ţi se pare prea greu de preparat, află că reţeta pentru slow cooker te scuteşte de câteva bătăi de cap.

Mai întâi, prepară 500g de carne de cârnaţi şi 500g de carne de vită într-o oală. După 6 minute de preparare, adaugă ceapă, morcovi şi usturoi şi lasă compoziţia la făcut pentru încă 3 – 5 minute. Adaugă pasta de tomate, roşii şi lasă-le să fiarbă până ce consistenţa te mulţumeşte. Şi aici se opreşte partea complicată.

Mai departe, pune straturile de aluat, carne şi caşcaval (3 de fiecare) în slow cooker şi lasă-le la preparat între 4 şi 6 ore, pe setarea low. În final, presară caşcaval ras deasupra şi lasă încă 10 minute la făcut, cu capacul pus.

Mac & Cheese

O reţetă simplă, ce conţine 350 ml lapte, 350 ml lapte evaporat, 100g unt, 3 ouă, 600 de grame de caşcaval ras sau brânză rasă, 250 de grame de mini macaroni şi sare şi piper, după gust.

Se unge slow cooker-ul cu ulei de măsline şi se amestecă laptele, laptele evaporat, ouă, unt şi sare. Se amestecă până când compoziţia devine omogenă.

Se adaugă brânza sau caşcavalul ras, mini macaroni şi se condimentează cu piper, după gust. Se amestecă uşor cu o spatulă, pentru un amestec omogen. Se va pune capacul peste slow cooker, iar compoziţia se va găti pe modul HIGH, timp de 30 de minute.

După această etapă, slow cooker-ul va fi trecut în modul LOW şi se va continua prepararea timp de alte două ore şi jumătate. Preparatul obţinut poate fi păstrat în slow cooker timp de alte 30 de minute, înainte de a fi servit.

Acestea sunt doar 3 dintre felurile de mâncare pe care le poţi face fără probleme cu un slow cooker. Tu ce ai vrea să găteşti cu unul?

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase