Prima pagină D:News

Maşinile de lux din Coreea de Nord, colecţia de bijuterii pe patru roţi a lui Kim Jong-un: cât de veche este de fapt tehnologia folosită

Redactia Descopera.ro | 09.04.2017 | ● Vizualizări: 5369
Sursa: Promotor     + zoom
Galerie foto (1)

Conform lui Andray Abrahamian, director de cercetare la Choson Exchange, un ONG, a fost la un showroom şi le-a trimis şi celor de la site-ul Mashable o broşură printată cu modelele pe care le produce fabrica. Maşinile produse de nord-coreeni sunt destul de în spate cu tehnologia, iar cea mai puternică produce 80 de cai.

Pyeonghwa Motors este o fabrică nord-coreeană care produce 1.500 de maşini pe an în oraşul Nampo, pentru a le vinde în Phenian, potrivit ProMotor.

Design-urile sunt furate de la producătorii mari germani sau japonezi. Maşinile pe care le-a văzut Andray la showroom în Phenian costau între 10.000$ şi 30.000$, scrie Mediafax.

Compania a fost înfiinţată în 1999 şi e rezultatul unui parteneriat al Bisericii Unificate (e poveste lungă cu tristeţea asta)  din Coreea de Sud şi Ryonborg General Corporation (controlată de guvernul Coreei de Nord), scrie ProMotor.

Sun Myung Moon, pastor la această biserică, era un anticomunist convins, însă a sperat că parteneriatul ăsta de producţie va împăca surorile din Coreea (certate în Al Doilea Război Mondial). Din 2013, după ani de zile cu vânzări praf, Coreea de Sud a renunţat la părţile ei din business.

Vezi aici galeria foto.