Home » D:News » Un copil de doar 9 luni s-a otrăvit cu plumb după ce părinţii au încercat să-i trateze durerile de dinţi cu ajutorul unei metode homeopate

Un copil de doar 9 luni s-a otrăvit cu plumb după ce părinţii au încercat să-i trateze durerile de dinţi cu ajutorul unei metode homeopate

Publicat: 05.09.2017
Un copil de 9 luni din SUA s-a otrăvit cu plumb după ce a purtat o brăţară confecţionată din mărgele din plumb. Medicii au descoperit, în cadrul unei consultaţii de rutină, că nivelul de plumb din sângele copilului a ajuns la 41 de micrograme per decilitru (5 mg/dL fiind limita normală)

În urma investigaţiilor asupra celor trei fraţi ai fetei nu a fost detectat un nivel anormal de plumb în sânge. După mai multe analize şi observaţii efectuate la locuinţa părinţilor, medicii au descoperit că fetiţa s-a otrăvit din cauza unei ”brăţări magnetice pentru reglarea tensiunii arteriale”, informează Live Science.

Părinţii au afirmat că i-au cumpărat brăţara în speranţa că îi va diminua durerile provocate de apariţia primilor dinţi. Conform raportului medical, copilul mesteca deseori brăţara. Atunci când bilele din brăţară au fost analizate s-a descoperit că acestea aveau un conţinut ridicat de plumb, 17.000 de părţi per milion (ppm).  În cele mai frecvente cazuri, copiii se otrăvesc cu plumb atunci când ingerează un produs care conţine elementul chimic. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase