Home » D:News » Nimfomania şi alte tulburări sexuale despre care ne este teamă să vorbim

Nimfomania şi alte tulburări sexuale despre care ne este teamă să vorbim

Nimfomania şi alte tulburări sexuale despre care ne este teamă să vorbim
Publicat: 11.09.2017
Suntem sau nu mulţumiţi de viaţa noastră sexuală? Avem cumva fantezii despre care nu am vorbit cu nimeni sau pe care, în anumite momente sau contexte, ni le-am dori implinite?
Sexul poate fi privit la modul simplist doar ca o necesitate sau, aşa cum este, de fapt, un factor complex ce ţine de emoţii, sentimente şi trăiri ce pot duce foarte uşor la echilibrul sau dezechilibrul unei persoane. Poate nu întâmplător se foloseşte sintagma “viaţa sexuală”, pentru că, de foarte multe ori, în lipsa sexualităţii nu putem vorbi despre o viaţă completă, scrie CSID.
 
,,Orice problemă sexuală creeeză frustrare şi ruşine, devine un subiect tabu despre care nimeni nu îşi doreşte să vorbească.
În general, problemele de natură sexuală sunt urmatoarele: frigiditatea, nimfomania, anorgasmie, ejacularea precoce, lipsa erecţiei, masturbarea, problemel legate de dimensiunea aparatului sexual, bolile cu transmitere sexuală, trecutul sexual, bisexualitatea, homosexualitatea’’, precizează psihologul Constantin Cornea pentru CSID. 
 
Nimfomania, sexul exagerat cu unul sau mai mulţi parteneri, boală sau trăire?
 
„Din perspectivă psiho-sexuală putem spune că vorbim de o tulburare de personalitate. Pentru că indiferent cum am defini normalitatea, acest prea mult este de data aceasta semnul unui dezechilibru psihologic sau funcţional.
 
Citeşte continuare în CSID.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase