Home » D:News » Cum ar putea noul bebeluş regal din Marea Britanie să dea peste cap toate calculele privind succesiunea la tron

Cum ar putea noul bebeluş regal din Marea Britanie să dea peste cap toate calculele privind succesiunea la tron

Cum ar putea noul bebeluş regal din Marea Britanie să dea peste cap toate calculele privind succesiunea la tron
Publicat: 12.09.2017
Săptămâna trecută, familia regală a Marii Britanii a anunţat că Ducele şi Ducesa de Cambridge, William şi Kate, aşteaptă cel de-al treilea copil al cuplului. Unii britanici s-au bucurat, alţii au fost enervaţi de veste, cert este însă că noutatea a stârnit un val de reacţii online şi că noul bebeluş regal va fi diferit din punct de vedere istoric de predecesorii săi.

Asta pentru că, indiferent de sexul său, micuţul (sau micuţa) va devein cel de-al cincilea succesor la tronul Marii Britanii, datorită unei legi care a fost votată în 2013 (intrând în vigoare în 2015) potrivit căreia ordinea naşterii copiilor după acest an este singurul criteriu în funcţie de care se stabileşte cine preia frâiele Regatului, scrie Gândul.

Potrivit legislaţiei anterioare, fetele puteau moşteni coroana doar dacă nu aveau fraţi în viaţă sau rude de gradul I de sex masculine.
Legea numită Actul de Succesiune la Tron din 2013 (care a intrat în vigoare abia în 2015 pentru că toate statele din Commonwealth trebuie să fie de acord cu ea) spune că nu contează dacă micuţul regal este un băieţel sau o fetiţă, acesta le va urma lui George şi Charlotte pe tronul Marii Britanii.

Tot prin această lege, membrii familiei regale pot acum să se căsătorească şi cu persoane de religie catolică, deşi aceştia nu pot devein oficial rege sau regină.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase