Home » D:News » A dispărut oceanul. Fenomenul produs de forţa uraganului Irma, în Bahamas. Explicaţiile specialiştilor

A dispărut oceanul. Fenomenul produs de forţa uraganului Irma, în Bahamas. Explicaţiile specialiştilor

Publicat: 11.09.2017
Puterea uraganului Irma a fost atât de mare încat putea aspira, la propriu, oceanul. S-a întâmplat în Bahamas, unde nici plajele nu mai există, notează huffingtonpost.com.

Utilizatorul de Twitter @Piznack, una dintre numeroasele persoane care au postat video-uri cu inedita scenă, a scris : „Familia mea din Bahamas spune că Irma a aspirat toată apa. Nu mai există practic apă. Plajele şi oceanul au dispărut”.

În imagini se poate vedea cum apa s-a retras efectiv din zona plajelor din Long Island, Bahamas, scrie Mediafax.

Angela Fritz, editor meteo la The Washington Post, a confirmat fenomenul şi spune că acesta se poate produce în timpul uraganelor foarte puternice, precum Irma.

„În mijlocul furtunii, unde este o presiune extrem de scăzută, apa este efectiv aspirată. Această presiune scazută este în sine un mecanism de aspirare şi poate schimba astfel suprafaţa oceanului. Furtuna atrage apa din împrejurimi spre centrul ei şi astfel nu mai rămâne nimic”, explică aceasta.

Intensitatea Uraganului Irma a scăzut luni până la nivelul unei uragan de categoria 1

Uraganul Irma, ce a provocat cel puţin trei decese în Florida, şi-a pierdut luni din intesitate, fiind trecut în categoria uraganelor de categoria 1, şi se îndreaptă spre statele americane Alabama şi Georgia, informează Centrul Naţional pentru Uragane, potrivit agenţiei de ştiri Dpa.
 
Oficialii americani avertizează că Uraganul Irma continuă să producă rafale de vânt de până la 130 de km/h şi avansează spre nord-vestul statului Florida, urmând să părăsească regiunea în cursul după-amiezii de luni.
 
Autorităţile estimează că forţa uraganului va continua să scadă în intensitate şi să se transforme într-o furtună tropicală.
 
Peste 3 milioane de clienţi au rămas fără curent electric, în 31 de districte din Florida, potrivit Florida Power and Light. Mai mult de 750.000 de clienţi sunt numai în Miami-Dade.
 
Aproximativ 127.000 de persoane s-au adăpostit în zecile de centre puse la dispoziţie de autorităţi, care au ordonat evacuarea mai multor zone.
 
Analiştii economici de la ABC News estimează că aceasta va fi cea mai costisitoare furtună din SUA. Potrivit estimărilor, vor exista daune de aproximativ 200 de miliarde de dolari, iar alte opt milioane de proprietăţi ar fi puse în pericol.
 
Mircea Olteanu, [email protected]
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase