Home » D:News » De unde provin resursele financiare ale Coreei de Nord? Secretele Biroului 39, mina de aur a lui Kim Jong Un

De unde provin resursele financiare ale Coreei de Nord? Secretele Biroului 39, mina de aur a lui Kim Jong Un

De unde provin resursele financiare ale Coreei de Nord? Secretele Biroului 39, mina de aur a lui Kim Jong Un
Publicat: 17.09.2017
De ani de zile sub sancţiuni severe internaţionale, Coreea de Nord are totuşi fonduri semnificative pentru a susţine costisitoarele teste nucleare. Ultimul, de o putere extrem de mare, a provocat un cutremur de 6 grade, iar Phenianul promite că nu se va ori aici.

Secretul financiar al nomenclaturii nord-coreene ar fi Biroul 39  care se află în sediul partidului şi unde s-ar afla depozitate sume imense de bani pentru care estimpările merg de la 3-4 miliarde de dolari până la câteva zeci. 

Kim Kwang Jin, fost finanţist al regimului nord-coreean, explică acest sistem unic în lume. Coreea de Nord are o economie naţională şi o alta, paralelă- aşa numită „economie a curţii regale” -, care e controlată de liderul suprem. De acolo vin banii pentru traiul luxos al nomenclaturii şi – cel mai important – banii pentru programele militare, citând TVR.

De Biroul 39 s-ar ocupa direct chiar sora lui Kim Jong Un, scrie presa asiatică. Biroul 39 are diverse firme-paravan în străinătate. În Macao, de exemplu, unde aveau cel puţin două sedii. Între timp, au fost închise şi mutate. Unul era pentru  tranzacţiile cu armament. Armele nord-coreene plecau spre Vietnam, Myanmar, Africa, Iran, Siria. 

Biroul 39 face toate tranzacţiile cu bani gheaţă, niciodată prin tranzacţii bancare, pentru a se pierde orice urmă, mai scrie TVR

Statele Unite au cerut în mod oficial, sâmbătă, Consiliului de Securitate al ONU să organizeze în data de 11 septembrie un vot asupra unui proiect de rezoluţie care impune sancţiuni noi împotriva Coreei de Nord, ca răspuns la cel de-al şaselea test nuclear al Phenianului, relatează agenţia Yonhap.

Citeşte continuarea în  Gândul

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase