Home » D:News » Veste proastă pentru băutorii de cafea: producţia poate scădea semnificativ

Veste proastă pentru băutorii de cafea: producţia poate scădea semnificativ

Veste proastă pentru băutorii de cafea: producţia poate scădea semnificativ
Publicat: 17.09.2017
În cadrul unui nou studiu, o echipă internaţională de cercetători au evaluat efectele posibile ale creşterii temperaturilor şi ale schimbărilor condiţiilor albinelor asupra producţiei de cafea din America Latină, ajungând la concluzia că terenul propice pentru producţia de cafea poate scădea semnificativ, chiar şi cu un procentaj de 90%.

Astfel, va fi vorba de „suma a două schimbări care vor cauza schimbări majore în producţia de cafea”, precizează Taylor Ricketts, director al Gund Institute for Environment de la Universitatea Vermont.

America Latină reprezintă cea mai mare sursă de cafea, întrucât această plantă preferă altitudinile înalte de la tropice, potrivit Seeker.

Dacă lucrurile continuă în acest mod, cu emisiile de dioxid de carbon din prezent, populaţia de albine din regiune se va diminua, iar desigur, în lipsa polenizării, producţia boabelor de cafea va fi proporţional mai mică. De asemenea, din cauza creşterii temperaturilor, plantele se pot muta la o altitudine mai mare, dar va fi mai puţin teren disponibil.

Descoperirile au fost publicate recent în jurnalul american Proceedings of the National Academy of Sciences, iar studiul a fost realizat de cercetători din Peru, Costa Rica, Franţa şi Statele Unite.

Nu se aşteaptă ca efectele să fie uniforme. Spre exemplu, în America Centrală, unele zone vor deveni chiar mai bune pentru cafea, datorită creşterii diversităţii şi a populaţiilor de albine, dar această zonă este prea mică pentru a compensa pierderile care vor avea loc în restul Americii Latine.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

6 greşeli care transformă cafeaua într-un pericol pentru organism

Câtă cafea bei? Cercetătorii au descoperit noutăţi surprinzătoare despre relaţia noastră cu cafeaua

Încălzirea globală va face ca uraganele să fie şi mai catastrofale şi să ajungă în zone care până acum erau ocolite

Odată cu încălzirea globală, oraşele plutitoare pot deveni o realitate peste doar câţiva ani – VIDEO

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase