Home » D:News » Încă un motiv în plus să îţi iubeşti prietenul necuvântător. Dormitul alături de câinele tău îţi poate îmbunătăţi somnul

Încă un motiv în plus să îţi iubeşti prietenul necuvântător. Dormitul alături de câinele tău îţi poate îmbunătăţi somnul

Încă un motiv în plus să îţi iubeşti prietenul necuvântător. Dormitul alături de câinele tău îţi poate îmbunătăţi somnul
Publicat: 17.09.2017
Dacă preferi să dormi separat faţă de câinele tău, este recomandat să regândeşti această soluţie. Conform unui nou studiu al cercetătorilor americani de la Mayo Clinic, dormitul alături de câinele tău îţi poate îmbunătăţi somnul.

Studiul a durat patru luni, timp în care specialiştii au evaluat somnul oamenilor şi al câinilor care ocupau aceeaşi cameră, scrie Independent.

La studiu au participat 40 de adulţi sănătoşi, fără tulburări de somn, alături de câinii acestora, care niciunul nu era mai mic de şase luni.

Timp de şapte nopţi, oamenii şi câinii au purtat accelerometre pentru a le urmări somnul. Astfel, studiul a ajuns la concluzia că indiferent de mărimea câinelui, prezenţa unui prieten blănos a adus un plus calităţii somnului.

„Mulţi oameni consideră că prezenţa animalelor în dormitor este o perturbare”, a precizat Lois Krahn, specialist la Centre for Sleep Medicine la Mayo Clinic, Arizona. „Am găsit că mulţi oameni au găsit confort şi un simţ al siguranţei atunci când au dormit cu animalele lor de companie”, a adăugat acesta.

De asemenea, s-a mai observat că dacă patrupedul era pe pat şi nu în altă parte, somnul nu era cel mai bun.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cum au evoluat rasele de câini de-a lungul ultimilor 100 de ani – GALERIE FOTO

Şi câinii votează! Iată modul în care câinii africani decid dacă haita începe să vâneze

Care sunt originile câinilor?

Care este cea mai distrugătoare rasă de câini?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase