Home » D:News » Beneficiile ciocolatei asupra organismului

Beneficiile ciocolatei asupra organismului

Beneficiile ciocolatei asupra organismului
Publicat: 18.09.2017
Ciocolata este benefică pentru sănătate, datorită conţinutului ridicat de cacao. Studiile au arătat că ciocolata scade tensiunea arterială şi reduce riscul de atac de cord şi accident vascular cerebral.

Aceasta se datorează flavonoidelor pe care le conţine. Ele nu numai că scad nivelul de colesterol „rău” din organism, dar reglează şi tensiunea arterială, stimulând, de asemenea, diviziunea celulară sănătoasă, relatează Rador.

Ciocolata este un excelent antioxidant care luptă împotriva radicalilor liberi. Experţii ne recomandă să consumăm ciocolată neagră, cu peste 70% cacao. Ingredientele din ciocolată ajută la reglarea zahărului din sânge şi la îmbunătăţirea absorbţiei de glucoză din organism atunci când sunt consumate în cantităţi rezonabile.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că, dacă persoanele stresate consumă câteva tablete de ciocolată pe zi, nivelurile de hormoni de stres se vor diminua. Ciocolata este un aliat neobişnuit în lupta împotriva diabetului, creşte durata de viaţă şi reduce oboseala.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase