Home » D:News » Avertisment major legat de creşterea necontrolată a companiilor mari. ”Ne îndreptăm spre un viitor distopic unde câteva companii ne vor controla viaţa”

Avertisment major legat de creşterea necontrolată a companiilor mari. ”Ne îndreptăm spre un viitor distopic unde câteva companii ne vor controla viaţa”

Avertisment major legat de creşterea necontrolată a companiilor mari. ”Ne îndreptăm spre un viitor distopic unde câteva companii ne vor controla viaţa”
Publicat: 18.09.2017
Companii precum Google şi Amazon nu arată semne că şi-ar încetini creşterea, ducând la ideea că acestea vor deveni prea mari pentru a fi controlate. Această teamă este uşor de înţeles în cazul companiilor menţionate, care oferă soluţii rapide la multe dintre aspectele vieţii omului modern.

Conform USA Today, doar Amazon vinde peste jumătate dintre cărţile vândute în Statele Unite, are o cotă de piaţă de 45% în cloud computing. Cât despre Google, are o cotă de piaţă de peste 80% a pieţei motoarelor de căutare şi poate controla ceea ce este publicat şi văzut în motorul de căutare, scrie Futurism.

Preşedinta Federal Trade Commission (FTC), Maureen Ohlhausen, a dat voce acestor temeri la conferinţa Global Antitrust Enforcement Symposium din Washington, desfăşurată pe 12 septembrie, precizând că „ne îndreptăm spre un viitor distopic unde câteva companii mari de tehnologie vor avea control asupra vieţii noastre economice”.

Tot Ohlhausen aduce un contra-argument, spunând că pentru dominarea pieţei este nevoie de mai mult decât de o cotă de piaţă ridicată. Aceasta mai adaugă şi că în condiţiile în care companii precum Amazon şi Google continuă să crească prin decizii bune, acţiunile lor sunt acceptabile şi nu vor fi supuse reglementării, care se axează în principal pe bunăstarea consumatorului.

Aceasta din urmă nu este o opinie general acceptată. Grupuri precum New America Foundation au criticat în repetate rânduri compania Amazon că a eschivat reglementările.

Lina Khan, membră a programului Open Markets, a precizat că „Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, a creat o hartă a legilor antitrust pentru a determina cele mai bune moduri de a le evita (legile antitrust sunt un set de legi federale şi guvernamentale ale Statelor Unite menite să reglementeze organizarea şi comportarea corporaţiilor, pentru a asigura competiţie onestă în beneficiul consumatorului).

Nu se poate cunoaşte ce s-ar întâmpla dacă aceste companii mari nu ar mai avea companii sau reglementări, dar se ştie cu siguranţă că această creştere masivă a lor din ultimii zeci de ani nu arată semne de încetinire şi lasă deschis un viitor care are potenţialul de a deveni o distopie.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

25 de lucruri care se vor întâmpla până în 2030. Cum va arăta viitorul

În viitor, toţi oamenii vor deveni cyborgi. Iată 6 transformări corporale la care am putea apela în următorii 10 ani

Cinci tehnologii futuriste care sunt mai aproape decât credem şi care ne vor schimba vieţile radical

Viitorul este aici! Cercetătorii au inventat un cip care poate fi implantat în creier

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase