Home » D:News » Rezultatul surprinzător la care a ajuns o echipă de specialişti: există o legătură directă între apariţia bolilor de inimă şi felul în care mergi pe stradă

Rezultatul surprinzător la care a ajuns o echipă de specialişti: există o legătură directă între apariţia bolilor de inimă şi felul în care mergi pe stradă

Rezultatul surprinzător la care a ajuns o echipă de specialişti: există o legătură directă între apariţia bolilor de inimă şi felul în care mergi pe stradă
Publicat: 21.09.2017
Oamenii care merg pe stradă într-un ritm mai lent sunt expuşi la un risc dublu de a muri de o boală de inimă, comparativ cu cei care merg într-un ritm alert. Rezultatele au fost făcute publice după ce experţii au luat în calcul şi factorii care pot afecta decizia finală, cum ar fi obiceiul de a face exerciţii fizice, dieta, dacă sunt fumători sau dacă au obiceiul de a consuma alcool.

 Specialiştii au analizat 420.000 de adulţi de vârstă mijlocie din Marea Britanie, iar aceştia au fost urmăriţi timp de aproximativ şase ani. Niciunul dintre participanţi nu prezenta simptomele unei boli de inimă în momentul în care au fost făcute înscrierile. Participanţilor li s-a cerut să-şi evalueze ritmul de mers pe jos cu lent, constant, mediu sau vioi. De asemenea, subiecţii au trecut prin câteva teste de laborator care să le ateste starea fizică, scrie CSID.

În timpul cercetării, aproape 8.600 de participanţi au decedat, iar 1.650 şi-au găsit sfârşitul din cauza unei boli de inimă.

Persoanele leneşe au fost între 1,8 şi 2,4 ori mai susceptibile de a muri de o boală de inimă în timpul studiului, care s-a întins pe o perioadă de şase ani, în comparaţie cu cele care aveau un ritm alert de mers. Riscul a fost mai mare pentru cei cu un indice de masa corporală scăzut, ceea ce ar putea însemna că indivizii erau prost hrăniţi sau sufereau de o pierdere a ţesutului muscular (o afecţiune cunoscută sub numele de sarcopenie).

,,Modul în care o persoană merge poate spune multe despre starea sa fizică, dar şi despre riscul de a dezvolta în viitor o boală de inimă. Acestea pot beneficia de intervenţii pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate’’, a declarat coautorul studiului, Tom Yates, de la Universitatea Leicester din Marea Britanie.

Cu toate astea, este nevoie de mai multe cercetări pentru a certifica legătura dintre mersul pe jos şi bolile de inimă.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase