Home » D:News » Cheia succesului pentru regimurile de slăbit o reprezintă ”călcatul strâmb”. De ce este bine să mai mănânci şi lucruri care de obicei îngraşă pentru a pierde în greutate

Cheia succesului pentru regimurile de slăbit o reprezintă ”călcatul strâmb”. De ce este bine să mai mănânci şi lucruri care de obicei îngraşă pentru a pierde în greutate

Cheia succesului pentru regimurile de slăbit o reprezintă ”călcatul strâmb”. De ce este bine să mai mănânci şi lucruri care de obicei îngraşă pentru a pierde în greutate
Publicat: 24.09.2017
Paradoxal, făcând „pauze” de la dietă te poate ajuta să pierzi mai multă greutate pe termen lung, conform unui studiu al cercetătorilor australieni de la Universitatea Tasmania.

Prin aceste pauze de la regimul alimentar, o persoană poate avea motivaţia pentru a continua un regim mai strict în timp dietei, scrie The Independent.

Mai mult decât atât, există şi beneficii fizice. Autoarea acestui studiu, Nuala Byrne, sugerează că „perioadele de odihnă” ajută la lupta împotriva unui proces numit termogeneză adaptativă, care produce căldură pentru a menţine o anumită temperatură a corpului cu ajutorul arderii acizilor graşi şi a glucozei. Aceasta creează o situaţie ideală pentru redobândirea greutăţii pierdute.

Procesul este delcanşat în mare parte de lipsa leptinei, un hormon care ajută la reglarea nivelurilor de energie atunci când ţi-e foame. Acesta are un nivel scăzut în cazul celor care ţin un regim extrem de strict, astfel, metabolismul încetineşte şi reţine mai multe calorii decât în mod normal ca strategie de supravieţuire.

Cercetătorii australieni au sugerat că două săptămâni de dietă trebuie întrerupte de o zi sau două de pauză în care „orice este permis”, pentru a echilibra nivelul de leptină.

De asemenea, cercetătorii au analizat 51 de bărbaţi obezi, dintre care unii ţineau un regim continuu, iar alţii unul intermitent. Aceştia au observat că cei din grupul cu regim intermitent au slăbit mai mult decât participanţii care au ţinut un regim strict. Pierderea în greutate a fost menţinută chiar şi după şase luni, cu o diferenţă de circa 10 kilograme între indivizii celor două grupuri.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cercetătorii au descoperit că o anumită dietă este esenţială pentru vindecarea cancerului

Ce alimente ar trebui să dispară din dieta noastră

Cea mai bună dietă pentru slăbit, identificată de cea mai importantă asociaţie medicală din SUA

Un efect surprinzător al dietei ketogenice: ce se întâmplă dacă mănânci puţini carbohidraţi

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase