Home » D:News » Iarna a venit deja în România: prima ninsoare a avut loc în această zonă. Cât măsoară stratul de zăpadă

Iarna a venit deja în România: prima ninsoare a avut loc în această zonă. Cât măsoară stratul de zăpadă

Publicat: 21.09.2017
Meteorologii spun că temperatura a scăzut puţin sub 0 grade, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În Munţii Ţarcu, din judeţul Caraş-Severin, a început să ningă de miercuri seara, iar stratul de zăpadă măsoară, joi, trei centimetri. 

Potrivit meteorologului de serviciu de la staţia meteo Ţarcu, Patrick Chiroiu, în Munţii Ţarcu a început să ningă de miercuri seara, în condiţiile în care temperaturile au scăzut sub zero grade Celsiusk, scrie Mediafax.

„A început să ningă miercuri seara, în jurul orei 20.30, şi a nins toată noaptea încet. Ninge şi acum în Munţii Ţarcu, iar pe vârf, stratul de zăpadă măsoară trei centimetri. Temperatura este minus 0,5 grade Celsius”, a afirmat Patrick Chiroiu.

Meteorologul de serviciu de la staţie meteo Ţarcu a precizat că aceasta este prima ninsoare din Banat, din acest an.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a retras codul galben de furtuni ce viza aproape toată ţara şi era valabil până joi la ora 21.00, în loc intrând în vigoare o informare meteo de răcire a vremii, valabilă până vineri, la ora 20.00.

Potrivit ANM, în toată ţara vremea va deveni rece pentru această perioadă, cu precădere în regiunile intracarpatice, unde valorile maxime ale temperaturii aerului se vor situa, în general, între 14 şi 18 grade. În zona montană înaltă, trecător, precipitaţiile vor fi mixte.
 
Temporar vor fi intensificări ale vântului, în special în sudul teritoriului şi în zona de munte, cu viteze la rafală de 45…55 km/h.
 
Îndeosebi în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova va mai ploua, dar numai pe arii restrânse se vor cumula peste 15…20 l/mp.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase