Home » D:News » Care sunt sursele alimentare de probiotice la care nu te-ai gândit

Care sunt sursele alimentare de probiotice la care nu te-ai gândit

Care sunt sursele alimentare de probiotice la care nu te-ai gândit
Publicat: 25.09.2018
Iaurtul este cel mai cunoscut aliment care conţine probiotice, însă nu este singurul. Mai sunt şi altele care prin compoziţia lor de bacterii şi drojdii, ajută la îmbunătăţirea sănătăţii tractului digestiv.

Mai poţi beneficia de efectele pozitive ale probioticelor din cel puţin 8 surse. 

Kefir

Kefirul are un aport mult mai mare de probiotice decât iaurtul. Mai mult, este singurul care conţine kefiran, un prebiotic cu puternice efecte antimicrobiene. Kefirul poate fi consumat la micul dejun, dar este şi o excelentă gustare între mese.

Varza murată

Varza murată nu doar că este ajută sistemul digestiv prin probiotice, dar este foarte bogată în fibre, vitamina C, B şi K. Probioticele nu se pierd nici prin tratament termic, doar se reduc, însă efectele sunt la fel de pozitive.

Kimchi

Kimchi este o mâncare tradiţională coreeană care are în compoziţie legume lăsate la fermentat, în special varză chinezească. Pe lângă aceasta mai sunt adăugate praz, ridiche, castravete, ginseng, usturoi, ardei iute cayenne şi frunze de muştar indian.

Murături

Atât murăturile în oţet, cât şi cele în saramură sunt surse bune de probiotice, fiind de un real ajutor pentru o digestie bună. De aceea şi acompaniază mesele la care se consumă multă carne sau alte alimente grele.

Citeşte continuarea pe Gustarte.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase