Home » D:News » Motivul incredibil pentru care ar trebui să ne înconjurăm de oameni veseli

Motivul incredibil pentru care ar trebui să ne înconjurăm de oameni veseli

Motivul incredibil pentru care ar trebui să ne înconjurăm de oameni veseli
Publicat: 02.10.2017
Starea generală a cercului tău de prieteni ar putea face o mare diferenţă în ceea ce priveşte sănătatea ta mintală, potrivit unei cercetări recente.

Cercetătorii au analizat date provenite de la 2.000 de studenţi care au fost rugaţi să vorbească despre cei mai buni prieteni ai lor. Ulterior, ei au fost testaţi după o perioadă de şase până la 12 luni, scrie Gândul

După cum arată studiul, starea generală a grupului de prieteni poate fi contagioasă. 

Rezultatele studiului au fost făcute publice în Royal Society Open Science şi arată că, cu cât avem mai mulţi prieteni morocănoşi, cu atât suntem mai predispuşi la a ne simţi şi noi la fel de morocănoşi. La fel şi în cazul pozitiv, al unei stări de spirit bune. 

Autorul principal al studiului, Robert Eyre a explicat că această relaţie este normală, fiind un răspuns empatic faţă de toţi cei familiari nouă. 

Specialistul explică, de asemenea, că de vreme ce o stare de spirit bună este suficient de contagioasă pentru a-i ajuta pe oameni să treacă de la tristeţe la fericire, o stare proastă de spirit nu este într-atât de contagioasă pentru a-i împinge pe oameni spre o stare depresivă. 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase