Actriţa Maia Morgenstern a scris acum câteva zile o postare emoţionantă în care le povestea fanilor momentele grele din viaţa sa, din perioada comunistă
Iubita actriţă a dezvăluit cum în urmă cu 30 de ani mânca pâine cu margarină şi Vegeta, care se cumpăra pe bani grei de la sârbi, şi se uita în cartea de bucate a Sandrei Marin, visând la ”bunătăţi”. Totodată, actriţei îi era greu şi cu gătitul, deoarece folosea acelaşi ulei de mai multe ori pentru a prăji cartofii cumpăraţi de la piaţă.
În postare Maia Morgenstern îşi aduce aminte şi de berea cu gust şi miros de ulei, care nu era nici pe departe la fel de bună ca cea din prezent.
"Cu treizeci de ani în urmă. La Piatra Neamţ. Puneam margarină pe pâine. Pâinea era pe cartela. Şi margarina. Sau untul. Dar nu se găsea.
Apoi presaram Vegeta. Obţinută cu greu, pe parale multe ...din Iugoslavia. De la sârbi. Apoi citeam cartea de bucate. O aveam de la mama. Veche şi cu gravuri. Sanda Marin. Uneori se lua curentul. Deseori mâncăm pâine cu margarină şi Vegeta şi citeam despre friptură...si vânat....si sos... si multe alte bunătăţi. În piaţa se vindeau ghebe-ciuperci- Şi struguri. Câteodată facem rost de un sac de cartofi. Foloseam acelaşi ulei- era pe cartelă - să prăjim cartofii de nu ştiu câte ori. Între timp mâncam pâine cu margarină şi cu Vegeta şi citeam Sanda Marin.
Berea se gasea- atunci când se găsea- în sticle de jumate. Verzi sau maro. Mirosea-avea gust de- a ulei. Nu făcea spumă. "Nici dacă o turnai de la balcon"- spune prietenul meu cel mai bun Mircea Rusu. El spune şi altele. Mai bine şi mai cu umor. .....sunt la Piatra Neamţ acum. La Mall. E frumos. Mi-am cumpărat o bere....nu pot sa-o beau. Ma îneacă. Plansul.
Înţeleg. Eu sunt patetică. Iar voi aveti treburi mai importante", a povestit Maia Morgenstern pe contul său de Facebook.
Faptul că Windows Mobile este un sistem de operare aproape mort nu mai este un secret pentru nimeni. Dar te-ai aştepta ca măcar Bill Gates, co-fondatorul Microsoft, să folosească sistemul de operare până la sfârşit. Nu este cazul.
Oana Ioniţă Năsui, fondator program de formare profesională în industrii culturale şi creative vorbeşte despre Proiectul "Formare Culturală pentru dezvoltare comunitară în cartiere bucureştene" care se derulează în perioada 23 septembrie-21 octombrie.
2019 a fost anul în care o serie de specii considerate anterior dispărute au fost revăzute. Acest lucru reprezintă o mică bucurie, în contextul în care aproximativ un milion de specii de animale şi plante au fost catalogate în pericol de extincţie de către specialiştii de la Organizaţia Naţiunilor Unite, iar cauzele principale pentru această situaţie sunt reprezentate de reducerea habitatelor şi a ecosistemelor pe fondul vânătorii excesive, extinderii terenurilor agricole, care…
O serie de curenţi de meteori, printre care Perseidele, Luna albastră, patru Super Luni şi câteva planete „în opoziţie”, ceea ce le va face vizibile de pe Terra, se numără printre cele mai spectaculoase fenomene astronomice ale anului 2020. Cel mai mare eveniment al anului va avea loc chiar la finalul lui 2020: marea conjuncţie a lui Jupiter şi Saturn.
Fragmente ale unei noi specii de reptilă zburătoare, un pterozaur care a trăit în Cretaciul superior continental în zona de astăzi a Transilvaniei, au fost descoperite de o echipă de cercetători români şi americani.
Încoronarea lui Napoleon Bonaparte ca împărat al francezilor, la vârsta de 35 de ani, evenimentele din 1989 care au dus la căderea regimului comunist în România, destrămarea URSS şi moartea regelui Mihai I al României au fost câteva dintre evenimentele istorice importante care au avut loc în luna decembrie.
Având o mare diversitate a reliefului, România este locul în care pot fi vizitate o multitudine de obiective turistice, pline de istorie şi legende, dincolo de frumuseţea peisajului pe care îl oferă.
Multitudinea de informaţii la care suntem expuşi zilnic, la care se adaugă folosirea intensivă a diferitelor dispozitive tehnologice, precum smartphone-urile, au ca efect advers şi scăderea atenţiei şi a capacităţii de concentrare a oamenilor. Foarte mulţi indivizi se confruntă cu această situaţie, iar o serie de studii ştiinţifice au demonstrat că adulţii sănătoşi nu sunt capabili să se concentreze pe o sarcină mai mult de 20 de minute.