Home » D:News » Alimentele pe care ar trebui să le consumăm pentru o viaţă sănătoasă

Alimentele pe care ar trebui să le consumăm pentru o viaţă sănătoasă

Alimentele pe care ar trebui să le consumăm pentru o viaţă sănătoasă
Publicat: 07.10.2017
Antiteza benefic-dăunător se regăseşte în fiecare aspect al vieţii noastre, iar modul în care alegem să ne hrănim nu face excepţie de la această regulă.
În general, aşa cum există substanţe benefice, pe care le putem obţine prin alimentaţie, sunt şi compuşi cu potenţial nociv, chiar toxic, de a căror existenţă nu suntem întotdeauna conştienţi, care ne pot pune viaţa în pericol, asta în cazul în care sunt consumaţi în cantităţi rezonabile.
 
Medicul Florin Ioan Bălănică, specializat în Medicină Personalizată şi Nutriţie, explică pentru CSID care sunt alimentele de care nu trebuie să abuzăm.
 
Astfel, prima regulă este consumul cu moderaţie. Diferenţa între beneficiu şi pericol este dată de cantitatea în care consumăm o anumită substanţă. Odată cu înaintarea în vârstă apar disfuncţiile cardiovasculare, iar care una dintre primele recomandări este evitarea excesului de sare, care poate ajunge până la interdicţia acesteia.
 
Ca şi în cazul bolilor renale, sarea duce la creşterea tensiunii arteriale, la retenţia de apă în organism şi la apariţia edemului. Pentru a evita ca acest lucru să se întâmple, putem înlocui sarea cu diverse condimente aromate precum mărar, cimbru, leuştean, hrean, tarhon.
 
Citeşte continuarea în CSID. 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase