Home » D:News » Hackerii ruşi au sustras informaţii clasificate ale SUA, fiind considerată una dintre cele mai mari scurgeri de informaţii în domeniul securităţii

Hackerii ruşi au sustras informaţii clasificate ale SUA, fiind considerată una dintre cele mai mari scurgeri de informaţii în domeniul securităţii

Hackerii ruşi au sustras informaţii clasificate ale SUA, fiind considerată una dintre cele mai mari scurgeri de informaţii în domeniul securităţii
Publicat: 07.10.2017
Hackeri ai Guvernului rus ar fi sustras în 2015 secrete cibernetice clasificate ale SUA de la Agenţia Naţională de Securitate (NSA), după ce un contractor a transferat informaţii pe computerul său de la domiciliu, conform presei internaţionale.

The Wall Street Journal a raportat, citând surse anonime, că furtul a inclus informaţii despre modul de pătrundere pe reţeaua unui computer străin şi protejarea împotriva atacurilor cibernetice, aceasta putând fi considerată una dintre scurgerile de informaţii cele mai mari din domeniul securităţii.

Washington Post a transmis că angajatul în cauză lucrase pentru unitatea de Operaţiuni de acces personalizate pentru hackeri de elită a NSA-ului, înainte de a fi concediat în 2015.

NSA a refuzat să comenteze informaţiile presei, citând politica agenţiei : ”Nu comentăm niciodată despre afiliaţii noştri sau despre chestiuni interne”.

În cazul în care va fi confirmată această informaţie, atacul ar putea marca ultima scurgere de informaţii dintr-o serie din partea agenţiei, inclusiv scurgerile de informaţii ale contractorului Edward Snowden privind programele de supraveghere americane.

Citeşte continuarea pe Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase