Home » D:News » VIDEO. Paradă controversată de Jubileu a sultanului din Brunei, al doilea cel mai longeviv monarh din lume

VIDEO. Paradă controversată de Jubileu a sultanului din Brunei, al doilea cel mai longeviv monarh din lume

VIDEO. Paradă controversată de Jubileu a sultanului din Brunei, al doilea cel mai longeviv monarh din lume
Publicat: 07.10.2017
Sultanul din Brunei, Hassanal Bolkiah, a marcat joi 50 de ani de când se află la putere printr-o serie de manifestări care au inclus o paradă controversată în cursul căreia a fost tras de 50 de oameni într-un car aurit, relatează site-ul agenţiei Reuters şi cotidianul Il Messaggero.

Sultanul Hassanal Bolkiah, în vârstă de 71 de ani, se află la putere din anul 1967, fiind al doilea cel mai longeviv monarh din lume, după regina Elizabeth a II-a, a Marii Britanii, scrie Mediafax.

Cu ocazia Jubileului mandatului său, sultanul Hassanal Bolkiah, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, a ales să se plimbe prin capitală, Bandar Seri Begawn, într-un car aurit, tras de 50 de bărbaţi, în faţa a mii de cetăţeni. Alături de sultan, în car a fost soţia sa, regina Raja Isteri Pengiran Anak Hajah Saleha, care îi este şi verişoară.

Hassanal Bolkiah a devenit prinţ moştenitor al coroanei în anul 1961, după care a fost întronat sultan pe 5 octombrie 1967, la abdicarea tatălui său. Din anul 2014, în Brunei, un sultanat bogat în petrol, este în vigoare Legea islamică (Sharia).

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase