Home » D:News » Caz nemaiîntâlnit: o adolescentă de 16 ani a ţipat atât de tare la un concert încât plămânii s-au colapsat. Rezolvarea pe care i-au găsit-o medicii

Caz nemaiîntâlnit: o adolescentă de 16 ani a ţipat atât de tare la un concert încât plămânii s-au colapsat. Rezolvarea pe care i-au găsit-o medicii

Caz nemaiîntâlnit: o adolescentă de 16 ani a ţipat atât de tare la un concert încât plămânii s-au colapsat. Rezolvarea pe care i-au găsit-o medicii
Publicat: 15.10.2017
O fată de 16 ani din Texas a ajuns la urgenţe cu o insuficienţă respiratorie care la început i-a intrigat pe doctori, mai ales că pacienta nu a avut probleme cu plămânii. În cele din urmă, au descoperit un caz medical extrem de rar.

Cu o seară înainte, adolescenta a mers la un concert al trupei One Direction, ceea ce, după cum au aflat doctorii, a dus la cazul bizar, scrie Science Alert.

Examinările fizice au scos la iveală sunete similare simptomelor plămânilor colapsaţi. Această condiţie apare atunci când aerul ajunge în ţesutul de sub piele. Atunci când doctorii apăsau pe spatele fetei, puteai auzi sunetele caracteristice de spargere a bulelor de aer.

Radiografiile au confirmat că aerul a mers în aceste „locuri interzise”, precum în cavitatea toracică.

Lucrurile au devenit şi mai bizare atunci când doctorii au încercat să găsească locul prin care aerul a ieşit din sistemul respirator; testele nearătând nimic.

Întrucât adolescenta era diagnosticată cu diabetul de tip I, doctorii au presupus că a apărut o ruptură în tractul respirator cauzat de respiratul adânc pe care cei cu diabet îl au din cauza nivelului ridicat de glicemie, ceea ce duce şi la sângele mai acid.

Negăsind niciun loc, doctorul Mack Slaughter Jr. a emis ipoteza conform căreia a existat o mică gaură rezultată în urma presiunilor imense asupra sistemului respirator cauzate de ţipetele puternice din timpul concertului.

Din fericire, cazul nu a fost sever, nefiind nevoie de un tratament de lungă durată, ci doar administrarea unei cantităţi mai mari de oxigen pentru a ajuta plămânii să se refacă.

Pentru medicină, este interesant că aerul a ajuns şi în gâtul adolescentei, ceea ce este neobişnuit. Conform doctorilor, mai există un singur caz în care acest lucru s-a petrecut în mod spontan, care a avut loc în timpul cântatului, unde gâtul şi tot sistemul respirator este supus unor presiuni enorme.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Caz medical bizar: copilul cu dinţi în creier

Unul dintre cele mai ciudate cazuri medicale: un tânăr are mereu senzaţia de deja-vu

Poţi face „pietre la creier”? Un caz medical extrem de rar uimeşte lumea medicală

Motivul înfricoşător pentru care un om avea mâncărimi într-o ureche. Descoperirea şocantă făcută de doctori este o premieră medicală

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase