Home » D:News » De ce femeile deschid, pe ascuns, căldura din casă?

De ce femeile deschid, pe ascuns, căldura din casă?

De ce femeile deschid, pe ascuns, căldura din casă?
Publicat: 28.10.2017
O nouă cercetare sugerează că temperatura ideală din casă reprezintă unul dintre principalele motive de ceartă dintre parteneri.

În cadrul unui nou studiu a fost descoperit că o treime dintre cupluri se ceartă din cauza temperaturii din casă, în timp ce patru din 10 femei deschid căldura fără ca partenerul să ştie. Conform The Guardian, femeile sunt mult mai sensibile la temperaturile scăzute. 

În cadrul unui studiu din 2015, realizat de specialiştii olandezi, a fost descoperit că temperatura optimă pentru femei este cu 2,5 grade Celsius mai ridicată decât cea preferată de bărbaţi. 

Bărbaţii au o temperatură a corpului relativ asemănătoare, de peste 37 de grade Celsius, însă unele studii sugerează că temperatura internă a femeilor este puţin mai ridicată. Însă temperatura pe care o percepem în general este cea de la nivelul pielii, care în cazul femeilor tinde să fie mai scăzută. Conform unui studiu, atunci când mâinile femeilor sunt expuse la frig, temperatura acestora tinde să fie cu 3 grade Celsius mai scăzută decât în cazul bărbaţilor. 

Hormonul feminin, estrogenul, contribuie la această diferenţă deoarece îngroaşă uşor sângele, astfel fluxul din zonele extremităţilor fiind scăzut. Specialiştii au sugerat că femeile tind să simtă mai puternic frigul în perioada ovulaţiei, atunci când nivelul de estrogen este crescut. 

De asemenea, şi metabolismul corpului joacă un rol important, deoarece dictează modul în care este produsă energia, în medie au o rată metabolică mai mică decât cea a bărbaţilor. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase