Home » D:News » Un nou studiu a prezentat legătura FALSĂ dintre vaccinuri şi autism. ”Pare că cineva a modificat imaginile”

Un nou studiu a prezentat legătura FALSĂ dintre vaccinuri şi autism. ”Pare că cineva a modificat imaginile”

Publicat: 20.10.2017
În timp au apărut mai multe studii slab documentate despre legătura din vaccinuri şi autism. Ele încurajează oameni să nu-şi mai vaccineze copiii, astfel ei şi ceilalţi copii cu care interacţionează în jur pot contacta boli care puteau fi prevenite.

Un nou studiu sugerează că simptomele autismului la şoareci sunt provocate de conţinutul de aluminiu din vaccinuri. Studiul sugerează că aluminiul a provocat simptome ”asemănătoare cu cele ale autismului” la şoareci. Conform IFL Science, după publicarea studiului oamenii au început să asocieze vaccinurile cu autismul, iar valurile de îngrijorare au cuprins reţele sociale. 

Însă şi de această dată asocierea dintre cele două este falsă, iar studiul este extrem de incert. Unul dintre coautorii lui a declarat că rezultatele au fost schimbate considerabil înainte de publicare. David Gorski, profesor şi chirurg din cadrul Universităţii Wayne, a afimat că lucrarea este de fapt ”o tortură a şoarecilor în numele pseudoştiinţei împotriva vaccinurilor”.

Studiul a fost publicat pe PubPeer, unde oamenii pot analiza astfel de analize şi îşi pot spune părerea. Utilizatorii au observat că unele dintre imagini au fost modificate. Unele dintre imagini par întoarse. După ce a observat comentariile, dr. Chris Shaw, unul dintre coautorii studiului, a declarat că laboratorul său a realizat propriile analize asupra pozelor. În urma analizei acesta a cerut retragerea lucrării din Journal of Inorganic Biochemistry. 

”Pare că cineva a modificat imaginile unde erau cele mai nesemnificative rezultate. Nu ştim cum şi nu ştim cine,” a declarat el. 

Aceasta este pentru a doua dată când o lucrarea semnată de Christopher Shaw şi Lucija Tomljenov a fost retrasă. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase