Home » D:News » Ce favorizează apariţia pubertăţii precoce la fetiţe

Ce favorizează apariţia pubertăţii precoce la fetiţe

Ce favorizează apariţia pubertăţii precoce la fetiţe
Publicat: 29.10.2017
Părinţii devin îngrijoraţi atunci când observă apariţia semnelor de pubertate la copii. Cu toate astea, mulţi dintre copiii care au o pubertate precoce nu necesită tratament.
Prima menstruaţie din viaţa unei fete se numeşte menarhă, iar vârsta medie de apariţie este de 12 ani. Atunci când semnele de pubertate (sânii şi părul pubian) apar înainte de 8 ani, iar menarha înainte de 9 ani, ne confruntăm cu o pubertate precoce.
 
Astăzi. vârsta de apariţie a menarhei este în scădere, ceea ce este îngrijorător. În secolul 19 vârsta medie de apariţie a primei menstruaţii era de 17 ani, iar la mijlocul secolului 20 de13-14 ani.
 
Medicul ginecolog Erna Stoian explică pentru CSID care sunt factorii care conduc la apariţia pubertăţii precoce, când sunt necesare analizele şi care poate fi tratamentul.
 
Pubertatea preoce pare să fie legată de creşterea riscului de diabet, hipertensiune, boli cardiovasculare şi chiar cancer (în timpul vieţii adulte).
 
Tipuri de pubertate precoce:
 
Pubertatea precoce centrală este şi cea mai frecventă. Procesul este identitic cu cel al pubertăţii normale, dar apare mai devreme. Glanda hipofiză începe să secrete hormoni hipofizari sexuali, care stimulează ovarele să producă estrogeni. Aceştia sunt răspunzători de apariţia semnelor sexuale secundare, cum ar fi dezvoltarea sânilor.
 
Mai rar, pubertatea precoce centrală este cauzată de o afecţiune medicală: tumori cerebrale, traumatisme cerebrale sau de o infecţie la nivelul creierului, ca în cazul meningitelor sau encefalitelor.
 
Citeşte continuarea în CSID
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase