Home » D:News » Ce trebuie să consumi pentru a-ţi stimula mintea

Ce trebuie să consumi pentru a-ţi stimula mintea

Ce trebuie să consumi pentru a-ţi stimula mintea
Publicat: 28.10.2017
Stilul de viaţă poate deveni în timp prietenul nostru sau cel mai aprig duşman. Spiritul transcende materia, iar organul în care cele două sunt cel mai strâns interconectate este creierul. ,,Mens sana in corpore sana” pare a fi din ce în ce mai greu de atins de omul modern. Prin aportul de vitamine şi minerale, alimentaţia poate constitui un ajutor de nădejde pentru organism, pentru că îi asigură un nivel optim de funcţionare.
Stresul rămâne marele duşman al concentrării. În momentele stresante, ne scade capacitatea de organizare şi de îndeplinire a sarcinilor. Prima măsură pe care o putem lua pentru a creşte randamentul creierului este respectarea unui orar regulat al meselor.
 
Medicul Florin Ioan Bălănică, specializat în Medicină Personalizată şi Nutriţie, explică pentru CSID de ce anumite alimente ne pot ajuta mult mai bine decât altele să ne concentrăm, mai ales atunci când avem o zi epuizantă.
 
Arhicunoscuta formulă, cinci mese pe zi, cina până în ora 20, şi micul dejun obligatoriu, poate face, de multe ori, miracole. În primul rând, ziua trebuie să înceapă cu micul dejun, întrucât aportul nutriţional din prima jumătate a zilei va fi cel ce va susţine energetic o bună parte din efortul nostru fizic şi intelectual.
 
Mesele ulterioare din cursul zilei au rolul de a menţine nivelul de energie la un nivel constant şi de a ajuta organismul în evitarea acelor variaţii negative, pe care le resimţim ca stări de slăbiciune şi incapacitate de concentrare.
 
Peştele şi uleiul de peşte
 
Unul dintre alimentele recomandate pentru buna funcţionare cerebrală este peştele şi uleiul de peşte. Cele mai indicate ar fi somonul, heringul, sardinele sau macroul. Prin conţinutul de acizi graşi esenţiali Omega-3,  îmbunătăţesc memoria şi capacitatea de învăţare, diminuă riscul de demenţă şi de accident cerebral şi  au totodată rol în reducerea tensiunii şi prevenirea apariţiei depresiei.
 
Citeşte continuarea în CSID
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase