Home » D:News » Doi români au obţinut primele locuri la un concurs important de atelaje canine care s-a desfăşurat în Austria

Doi români au obţinut primele locuri la un concurs important de atelaje canine care s-a desfăşurat în Austria

Publicat: 01.11.2017
Doi bistriţeni, un preot romano-catolic şi un student, au reuşit să obţină o medalie de aur şi una de argint la un concurs de atelaje canine, care a avut loc în Austria. Este pentru prima dată când România a fost reprezentată la un astfel de concurs, după acreditarea acestui sport.

Un preot romano-catolic şi un student, ambii din Bistriţa-Năsăud, au reuşit să se claseze pe primele locuri la primul concurs internaţional de atelaje canine, care a avut loc în perioada 27 – 30 octombrie la Reingers, Austria, scrie Mediafax.

Cei doi bistriţeni au reprezentat pentru prima dată România la o astfel de competiţie, după recunoaşterea oficială a acestui sport în primăvara acestui an.

Preotul Kiss Attila a reuşit să obţină locul I la categoria B1 – atelaj tras de şase câini, locul II la categoria D1 – atelajele cu doi câini, a fost de Bogdan Berende, aflat pentru prima dată la un concurs internaţional.

Credit foto: Facebook Bogdan Berende

”Am reuşit să obţinem la finalul competiţiei din Austria două medalii – aur şi argint pentru preotul Kiss Attila, la categoria B1 şi pentru Bogdan Berende la categoria D1. Organizatorii au decis să fie luate în considerare rezultatele obţinute după prima manşă, a doua manşă fiind anulată întrucât o furtună puternică a pus în pericol securitatea traseului, după ce a doborât mai mulţi arbori, chiar în zona unde trebuia să desfăşoare cursa. Mareşalul de cursă a luat decizia de anularea celei de-a doua manşe a concursului internaţional din Austria şi au fost luate în considerare rezultatele obţinute în prima zi. Acest concurs internaţional este deosebit de important în pregătirea pentru Campionatele Europene, care vor avea loc peste două săptămâni în Italia”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Damaschin Berende, reprezentantul Clubului Sportiv Sleddog Bistriţa-Năsăud din care fac parte cei doi concurenţi.

La competiţia din Austria au participat 136 de concurenţi din Germania, Suedia, Luxemburg, Elveţia, Ungaria, Serbia, Slovacia, Cehia, Franţa, Italia şi Portugalia.

Preotul romano-catolic Kiss Attila este campion mondial la acest sport, reuşind încă din anul 2004 să câştige numeroase premii la competiţiile de atelajele canine trase de câini nordici. Până acum el nu a putut concura din partea României la competiţii întrucât acest sport nu era recunoscut oficial în ţara noastră.

După numeroase demersuri făcute de Clubul Sportiv Sleddog Bistriţa-Năsăud din care face parte preotul Kiss Attila, la finalul lunii aprilie Ministerulul Tineterului şi Sportului a recunoscut oficial această ramură sportivă şi în România.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase